Pretparken Europa

Pretparken in Europa

Nu de vakantie weer in volle gang is zijn we ook massaal weer bezig met het bezoeken van pretparken. De alom bekende Nederlandse pretparken kennen we allemaal. Wie is er niet groot geworden met Droomvlucht, Carnival Festival en de Python? Daar waar we jaren geleden voornamelijk pretparken bezochten in eigen land, gaan we tegenwoordig vaak op reis naar landen zoals Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië. Natuurlijk kunnen we het dan ook hier niet laten om zo nu en dan een pretpark te bezoeken.

Pretparken in Duitsland

Pretparken Europa

Bron: https://www.phantasialand.de/nl/

De Duitse pretparken worden ook vaak nog bezocht als dag uitstapje. Het Duitse Movie Park in Bottrop is een van de Duitse parken wat jaarlijks veel Nederlandse Bezoekers trekt. Het park bevindt zich net over de Duitse grens en is daarmee voor veel Nederlanders ook prima bereikbaar. Dit zelfde geldt voor het Duitse Phantasialand welke zich in Bruhl bevindt. Op een klein uurtje rijden van de Nederlandse grens ook prima bereikbaar voor een uitstapje. Verder weg in Duitsland vinden we Europa Park, het park is qua oppervlakte het grootste park van Europa. Andere bekende parken in Duitsland zijn Fort Fun en Holiday Park.

Bekijk hier meer pretparken in Duitsland.

Pretparken in Frankrijk

Het bekendste pretpark van Frankrijk, Disneyland, kennen we allemaal. Veel Nederlanders zijn er al eens een weekendje of paar doordeweekse dagen naar toe geweest. Echter heeft Frankrijk veel meer pretparken tot zijn beschikking. Zo is er Parc Asterix, gebaseerd op Asterix en Obelix. Ook dit park bevindt zich in de buurt van Parijs. Ook zijn er in Frankrijk twee parken te vinden van onze Walibi en beschikt het land over Nigloland, een attractiepark waar zich 40 verschillende attracties bevinden. Futuroscope is ook een drukbezocht park in Frankrijk, het park richt zich voornamelijk op bioscoop avonturen.

Bekijk hier meer pretparken in Frankrijk.

Pretparken in Spanje

Veel Nederlanders kiezen ervoor om de vakantie door te brengen op de camping in Spanje. Steeds massaler trekken we daar ook naar de pretparken. Port Aventura is het bekendste pretpark in Spanje. Ander bekend pretpark in Spanje bevindt zich in Barcelona op de berg Tibidabo, dit is eveneens de naam van het pretpark. Voor de rest bevinden zich in Spanje veel waterparken, waarvan Siam Park ongetwijfeld het meest populair is.

Pretparken in Italië

Jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar het Gardameer in Noord-Italië. Hier vinden we ook het alom bekende Gardaland. Het pretpark beschikt over veel verschillende attracties. Iets zuidelijker in Italië, in de buurt van Ravenna, vinden we Mirabilandia. Het park beschikt over minder attracties dan Gardaland, maar is nog steeds prima om je een dag te vermaken. In Lazise, wederom in de buurt van het Gardameer bevindt zich ook een Movie Park, niet zo uitgebreid als de variant in Bottrop, maar nog steeds een leuk dagje uit. Zoosafari Fasanolandia bevindt zich in de buurt van Brindisi, en is dus een heel stuk zuidelijker gelegen. Hier kun je een safari mooi combineren met achtbanen.

Vragen, opmerkingen of een ervaring delen met een pretpark in Europa? Laat dan hieronder een bericht achter.

Pretparken Europa
4.7 met 50 stemmen

5 Berichten

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welk pretpark in Europa vind jij het meest leuke en waarom?

Moderator

33 minuten ago

Weke attractie vind jij helemaal te gek?

Moderator

34 minuten ago

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welke attractie is helemaal jouw ding?

PretparkenNederland

33 minuten ago

Heb jij een pretpark bezocht in Europa ergens en wil je laten weten welke dit was? We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.