Pretpark Drievliet

Dit pretpark is gelegen in Rijswijk, vlakbij Den Haag. Het park bestond vroeger uit een landgoed met een groot herenhuis. In 1938 werd het herenhuis een café met theetuin. Het landgoed werd in 1940 gekocht door Maatschappij Drievliet. Er werd in het grote herenhuis een restaurant gevestigd. In 1951 werd Drievliet verder uitgebreid met een speeltuin. Er kwamen door de jaren heen steeds meer attracties bij en het restaurant, theetuin, café met speeltuin veranderde steeds meer naar het pretpark Drievliet, zoals wij hem vandaag de dag kennen. Lees hieronder meer over dit pretpark.

Het pretpark ligt in de buurt van drie vlieten. De Vliet naar Leiden, de Haagvliet en de Delftsevliet. Over de naam Drievliet hoefde men dan ook niet lang na te denken.

Bekijk hier de overnachtingen in Den Haag om naar Drievliet te gaan >>

Pretpark Drievliet en attracties:

Pretpark Drievliet heeft een groot variëteit aan attracties waar zowel klein als groot zich mee kunnen vermaken. Het zijn er teveel om allemaal te benoemen. Hieronder staan een aantal beschreven.

 • Theeleut: Neem plaats in één van de delftsblauwe kopjes voor een duizelingwekkende rit
 • Pretpark Drievliet
  (Bron: https://drievliet.nl/)

  Spookslot: Een mysterieus huis in het park. Het staat al heel lang leeg. Volgens de vaste bezoekers van pretpark Drievliet spookt het in dit griezelige huis. Durf jij hem te betreden?

 • Monorail: Voor wie in korte tijd alles in het park gezien wilt hebben is de monorail een aanrader. Zeker als je nog niet weet waar je in wilt. Beslis het in een oogopslag terwijl je vanuit de lucht over het hele park uitkijkt.
 • Zingende stal: Oefen je zangtalenten. Zing mee met de vrolijke liedjes
 • Old McDonaldstractorrit: Heb je altijd willen weten hoe het is om als een boer achter het stuur van een tractor te zitten? Probeer het tijdens deze rit eens uit.
 • Jolly Jumper paardenbaan: Maak een ritje op een paard. Voel je als een echte cowboy of girl

Vind je deze attracties saai en ben je op zoek naar wat meer spanning? Maak je geen zorgen ook voor de echte thrillseekers is er genoeg te doen in pretpark Drievliet.

 • Draaikolk: Maak een duizelingwekkende rit in de draaikolk
 • Kwal: Al eens in een reuzenrad gezeten? Het kan nog spannender als het rad niet alleen snel, maar ook achterstevoren en ondersteboven draait
 • Formule X: Een duizelingwekkende achtbaan voor echte speedduivels

Shows
Eigen huis in Puin sjow: Je bent je huis aan het verbouwen en hebt nog wat tips nodig. Het is de vraag of deze twee klussers je hier wel bij kunnen helpen. Kunnen ze hun eigen klussen wel tot een goed einde brengen? Kom er zelf achter tijdens deze komische familieshow
CineMagic 5D: Beleef een spannend avontuur in het filmtheater, waar fantasie werkelijkheid wordt.

Zoals je kunt lezen is er genoeg te beleven in pretpark Drievliet. Zowel families met kleine kinderen als stoere pubers. Zelfs opa en oma kunnen zich in dit pretpark prima vermaken.

contactgegevens
Familiepark Drievliet
Laan van ‘s-Gravenmade 81
2495 BD Den Haag
070-3999305

Entree
De entreeprijs van het park bedraagt in 2012 voor Volwassen € 19,50.

Beach Villa's

Sta gelijk op het strand als je naar buiten loopt. Dat kan in de Beach Villa’s Hoek van Holland. Zwem in zee of drink iets bij een van de strandpaviljoens terwijl je van het uitzicht geniet.

De Beach Villa’s staan op 33 minuten rijafstand van Drievliet.

Kijkduin

Bij vakantiepark Kijkduin zit je vlak bij de duinen, strand en zee. Bij slecht weer kun je ook zwemmen in het overdekt zwembad. Kinderen kunnen zich goed vermaken in de speelboot.

Vakantiepark Kijkduin ligt op 26 minuten rijafstand van Drievliet.

Nautisch Centrum

In het Nautische Centrum van Scheveningen verblijf je in een luxe appartement, vlakbij de jachthaven. Het strand van Scheveningen ligt binnen handbereik. Zeker voor wie op zoek is naar een rustige en unieke plek zijn deze appartementen een aanrader.

Het Nautische Centrum ligt op 26 minuten rijafstand van Drievliet.

Last updated: donderdag 4 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *