Plattegrond Disneyland Parijs

Disneyland spreek niet alleen kinderen tot de verbeelding, nog steeds zijn er veel volwassenen die de Disneyfiguren fantastisch vinden. Jarenlang was het dan ook de wens van velen om Disneyland te bezoeken. Aangezien er in eerste instantie enkel Disneyland parken in de Verenigde Staten bestonden, bleef het bij veel mensen ook een droom. Maar sinds 1992 opende ook de eerste en tot nu toe enige Disneyland in Parijs. Dromen kunnen nu tot werkelijkheid komen, want Parijs is erg dichtbij en gewoon met de auto te bereiken. Je kunt het goed combineren met een vakantie in Frankrijk en het is natuurlijk het ideale park voor het hele gezin. Eventueel zijn er ook nog genoeg overnachtingsplekken om meerdere dagen van het park te genieten. Bekijk hieronder de plattegrond van het park en nog meer informatie.

Bekijk hier de plattegrond >>

Lees verder over de:

Disneyland Parijs, de kaart en plattegrond.

Met zo’n 15 miljoen bezoekers per jaar, mag Disneyland Parijs zich het populairste pretpark van Europa noemen. De voorbereidingen voor

Plattegrond Disneyland Parijs
Bron: http://www.disneylandparis.nl/plattegronden/

de bouw van Disneyland Parijs deden zich al voor begin jaren 80. in 1992 werd het park officieel geopend. Het park bestaat eigenlijk uit twee parken, het Disneyland Park en de Walt Disney Studio’s Park. Daarnaast heeft het park een grote winkelstraat in het thema van een Amerikaanse Main Street. Ook staan er op het terrein maar liefst 7 hotels met totaal meer dan 5.800 kamers.

Het Disneyland Hotel in Victoriaanse stijl dat aan de ingang van het park staat is het bekendste hotel. Het Disneyland Park bestaat uit 5 themagebieden, zoals Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Elk van de themagebieden hebben hun eigen op het thema aangesloten attracties. Maar uiteraard vind je er ook nog gewoon Donald Duck en Mickey Mouse die door het park heen wandelen. De Walt Disney Studio’s bestat uit vier themagebieden, zoals Frond Lot, Toon Studio, Production Courtyard en Backlot.

De zeven hotels hebben de namen: Disneyland Hotel, Disney’s Hotel New York, Disney’s Newport Bay Club, Disney’s Sequoia Lodge, Disney’s Hotel Cheyenne, Disney’s Hotel Santa Fe en Disney’s Davy Crockett Ranch. Ook zijn er nog diverse lokale partnerhotels en is er een grote golfbaan. Disneyland Parijs leent zich dus uitstekend voor een heel weekend of nog langer om er te verblijven en te genieten van de Disneyfiguren en verhalen.

Plattegrond van Disneyland Parijs

Als je Disneyland Parijs gaat bezoeken dan kun je eigenlijk niet zonder een goede plattegrond. Je vind op de website van Disneyland Parijs een prachtige interactieve plattegrond. Deze plattegrond is ook leuk om alvast te bekijken als voorpret als je binnenkort van plan bent om het park te bezoeken. Je kunt op de kaart het gehele terrein zien, met beide Disneyland parken, de hotels, parkeerplekken en shoppinggebieden. Je kunt de plattegrond geheel vergroten, zodat je in detail de verschillende onderdelen kunt verkennen. Zelfs de namen van de shops en de restaurants staan netjes op de plattegrond aangegeven, zodat je niets hoeft te missen. Het is een online interactieve plattegrond en dus niet uit te printen. Maar dit hoeft vandaag de dag ook geen probleem zijn als je ter plekke bent. Zo kun je in het park zelf de plattegrond op je smartphone raadplegen.

Disneyland op de kaart:

Ben jij wel eens naar het pretpark gegaan en vond je het de moeite waard? We zijn benieuwd naar jou mening. Laat dit hieronder weten.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *