Plaswijckpark Rotterdam

Plaswijckpark Rotterdam

In de bruisende stad Rotterdam is altijd genoeg te doen en te beleven, maar de stad is ook in het bezit van een echt familiepark. Bij het Plaswijckpark kunnen kinderen naar hartenlust spelen, dieren bekijken en heerlijk relaxen in de wandeltuinen. Plaswijckpark is een ideale omgeving voor een familiedag, een kinderfeestje of een schoolreisje.

Het park is ingedeeld in drie thema ‘wijcken’:

  • Speelwijck
  • Dierenwijck
  • Wandelwijck

Ieder deel heeft zijn eigen plekken om te ontdekken waardoor Plaswijckpark nooit saai is. Een hele dag genieten in Plaswijckpark is leuk voor het hele gezin, zelfs opa en oma zullen het heerlijk vinden.

Bekijk hier de overnachtingen om naar Plaswijckpark te gaan >>

Ravotten in Speelwijck

Plaswijckpark Rotterdam

Bron: https://www.plaswijckpark.nl/info/openingstijden/

Speelwijck is natuurlijk de plek waar de kinderen zich heerlijk uit kunnen leven. Lekker ravotten in één van de vele speeltuinen en iedere keer weer nieuwe speelplekken ontdekken. De Havenspeeltuin staat garant voor veel waterpret en het zou best kunnen dat er aardig gespetterd wordt. In de Verkeerstuin kunnen de kinderen zich ontwikkelen als een echte wegpiraat. Skelter rijden op een eigen parcours en natuurlijk even proberen om je medebestuurders in te halen. Als ze klaar zijn met racen, kunnen ze aan de touwen gaan slingeren in de Apenspeeltuin. Klimmen, klauteren… het kan allemaal in Speelwijck.

Aapjes kijken in Dierenwijck

In Dierenwijck ben je nooit alleen. Overal zijn leuke en mooie dieren die je kunt bekijken en sommige kun je zelfs ook aanraken. In dit deel van het park wonen verschillende dieren in een kleinschalige vorm. Apen, roofdieren, maar ook varkens, lama’s of uilen of andere dieren kun je hier bekijken. Dit deel van het park is zeker leuk voor alle leeftijden, jong en oud zullen de prachtige omgeving met de dieren een leuke tijdsbesteding vinden.

Relaxen tussen de rozen en fonteinen

Wandelwijck is even bijkomen van alle inspanningen en genieten van het fraaie gebied. Hier kun je lekker picknicken op de speciale Picknickweide of gewoon lekker even languit in het gras liggen. De liefhebbers van rozen kunnen hun ogen uitkijken in het Rosarium. Deze rozentuin heeft meer dan 40 soorten rozen om te ontdekken. Toch een beetje warm gekregen? Loop dan de Engelse Tuin eens in met zijn vele fonteinen, hier valt best ook wel wat te spetteren.

Lees hier meer over de entree en de prijzen.

Vragen, opmerkingen of een review achterlaten kan hieronder.

Plaswijckpark Rotterdam
4.5 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.