Phantasialand attracties

In het Duitse Brühl, vlakbij Keulen bevindt zich Phantasialand. Met zijn ongeveer 2 miljoen bezoekers per jaar behoord het park tot de 15 best bezochte attractieparken van Europa. In 1967 opende het park in eerste instantie als sprookjespark in een voormalig mijnbouwgebied. Zeven jaar later werd de monorail geopend en daarop volgen kwamen er steeds meer attracties bij in het park. Langzaam groeide het park uit tot een van de populairste pretparken van Europa. Lees hieronder meer over de Phantasialand attracties.

Bekijk hier de informatie en dagtickets >>

Gebieden & attracties in Phantasialand

Het park is opgedeeld in verschillende thema gebieden. In deze thema gebieden bevinden zich attracties die op het thema zijn aangepast en zo zorgen voor een fantastische beleving van het park.

Achtbanen

Phantasialand attracties
Bron: https://www.phantasialand.de/nl/park/attracties-overzicht/

In het park bevinden zich diverse achtbanen. De Taron is de snelste Multi-lanceer-achtbaan ter wereld en bevindt zich in Phantasialand. Verder zijn er nog vijf andere achtbanen en ze zijn zelfs bezig met het aanbouwen van nog een achtbaan. De bekendste achtbaan van het park is de Black mamba. In deze achtbaan hang je met je benen los en werd geopend in 2006. De rit duurt slechts 47 seconden.

Waterbanen

Phantasialand beschikt over drie waterbanen. Wakobato is de een splash battle attractie. Chiapas een al om bekende boomstamattractie en met de River Quest hebben ze ook een rapid river attractie in huis.

Dark rides

Ben jij meer van de dark rides dan kun je je er ook prima vermaken. Er is een spookhuis. Een waterattractie in het donker en met de Maus au Chocolat hebben ze ook een interactieve dark ride in het park ter beschikking.

Verdere attracties

Kom je naar Phantasialand dan kom je natuurlijk niet alleen voor de waterbanen, dark rides en achtbanen. Tijdens een bezoekje aan het park kun je ook genieten van onder andere een draaimolen, reuzenrad, zweefmolen, monorail en een 4d film. Hou jij wel van een beetje spanning en sensatie? Dan mag je de Talocan, de topspin attractie van het park absoluut niet missen. Ga je liever in een vrije val attractie, dan kun je kiezen tussen de Tikal en het Mystery Castle. De Tikal is een familie attractie, wat er op neer komt dat de vrije val in verhouding met andere vrije val attracties vrij laag is. De Mystery Castle daarentegen is een serieuze vrije val attractie. Je wordt vanaf 65 meter hoogte, met 72 kilometer per uur omlaag gedropped. Er is plek in deze attractie voor 48 personen tegelijkertijd. Phantasialand staat absoluut garant voor een dag vol plezier voor jong en oud.

Phantasialand op de kaart

Vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares