Phantasialand adres

Niet ver van Keulen vindt je een van de leukste attractieparken van Duitsland: Phantasialand. Echte thrillseekers wagen zich een rondje in de Talocan of de Taron, terwijl je ook gewoon lekker op een bootje een rondje kunt gaan varen. Maar waar ligt dit fantastische park nu precies en hoe kun je er vanuit Nederland komen? Lees hieronder meer over het adres van Phantasialand.

Bekijk hier de dagtickets en meer informatie >>

Waar ligt Phantasialand, het adres en route?

Het adres
Het adres van Phantasialand is Berggeiststraße 31-41, 50321 Brühl, Duitsland. Dat klinkt vrij ingewikkeld, maar als je eenmaal je je op de een paar kilometer van het park bevindt terwijl je op de snelweg rijdt, dan is het vrij makkelijk te vinden.

Korte routebeschrijving
De makkelijkste manier om naar dit geweldige park te gaan is via de ‘1’ of via de ’61’. Als je op deze snelweg rijdt, moet je afslag Brühl Süd aanhouden. Maar maak je geen zorgen; een paar kilometer voor deze afslag zie je al bordjes met ‘Phantasialand’ boven of naast de snelweg hangen/staan. Als je de afslag eenmaal hebt gehad, is het een kwestie van de bordjes volgen en voilà, je bent er!

Parkeren bij Phantasialand

Als je er eenmaal bent moet je er rekening mee houden dat de parkeerplaats niet tot nauwelijks verhard is, dus er is de mogelijkheid dat er op verschillende plekken wat dikke bulten of kuilen te vinden/voelen zijn.

Phantasialand adres
Bron: https://www.phantasialand.de/nl/park/wees-onze-gast/route/

Ook moet je op de parkeerplaats van dit park parkeergeld betalen. Deze bedragen €5,- per personenauto. Een parkeerkaart kun je vaak niet aan de kassa kopen, maar er staan parkeerwachters die bij vertrek het geld innen.

Let goed op het personeel als je de parkeerplaats binnenrijdt, zij wijzen je bij welke parkeerplaats (Mystery of China) je moet parkeren en vaak staat er ook iemand die daadwerkelijk seint waar je precies moet parkeren. Ga je met de motor? Dan kost een parkeerkaart €1,-. Er zijn overigens geen staanplaatsen voor campers of caravans, houd hier dus rekening mee als je een dag (of meerdere dagen) naar dit park gaat.

De weg naar dit attractiepark is vrij makkelijk uit te pluizen en natuurlijk nog makkelijker als je je navigatie aanzet. En eenmaal in dit attractiepark is de weg nog makkelijker te vinden: overal staan wel bordjes die aangeven waar elk themagebied is en op de Kaiserplatz kun je naar vrijwel elk themagebied lopen. Ook hanger er op verschillende plekken borden die laten zien hoelang de wachttijd bij elke attractie is, zodat je niet onnodig in een uren durende rij komt te staan! Dat is nog eens handig!

Bekijk hier de tickets >>

Vraag, opmerking of een review plaatsen over Phantasialand? Dan kan je hieronder het formulier invullen.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *