Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is een van de langst bestaande dierentuinen van Nederland. Het ligt vlakbij Utrecht en is gebouwd op de uitgestrekte Laarsenberg. Het dierenpark is groot(22 hectare) en er is veel te zien en te ontdekken. Het park is alle dagen van het jaar open voor bezoekers, zelfs op nieuwjaarsdag. Op de meeste dagen ben je welkom tussen 10 uur ‘s morgens en 16.00 uur ‘s middags en op zo’n dag zul jij je zeker geen seconde vervelen. Er zijn op het uitgestrekte terrein namelijk niet alleen veel dieren, er is ook een prachtige speeltuin en een heuse school. Voor de kinderen vanaf 0 tot 12 jaar is er RavotAapia waar ze kunnen spelen en interactief leren over de dieren en de natuur. Het park is diervriendelijk en een voortrekker op het gebied van natuurbescherming. Heb je van al die exotische dieren en leuke activiteiten trek gekregen? Dan kun je voor een heerlijke maaltijd of een lekker kopje koffie terecht in één van de vier themarestaurants.

Bekijk hier de overnachtingen om naar Ouwehands Dierenpark te gaan >>

Op safari in eigen land, Ouwehands Dierenpark.

Ouwehands Dierenpark

Bron: https://www.ouwehand.nl/

Heb jij altijd gedroomd van een echte safari? Door de wildernis trekken en oog in oog staan met wilde dieren zoals apen, leeuwen en tijgers? Niets houdt jou nu nog tegen om dat ook werkelijk te doen! Ook kun je op avontuur met echte gorilla’s. Je daalt af tot diep onder de grond en beleeft daar een echt Gorilla Adventure! Wist je trouwens dat er in Oudehands Dierenpark ook echte ijsberen rondzwemmen? Ze zijn nog familie van elkaar ook, want je kunt neus aan neus staan met een heuse ijsberen tweeling. Kijk je bij het oversteken naar je volgende avontuur ook even naar de Zebra?

Oog in oog met de Reuzenpanda’s in Panazia

In Ouwehands Dierenpark zijn er twee wel heel beroemde dieren. Wil je weten welke dat zijn? Je kent ze vast wel van de film. Ze zijn groot, zwart-wit en vreselijk lief: de reuzenpanda’s komen origineel uit Azië en staan bekend om hun blijmoedigheid en hoge intelligentie. Wil je ook trouwens na jouw bezoek aan het park op de hoogte blijven van alles over de reuzenpanda’s? In Pandazia kun jij je gelijk opgeven voor een regelmatige update via jouw e-mailadres. Want nadat je persoonlijk kennis hebt gemaakt met Xing Ya en Wu Wen blijven ze in natuurlijk jouw hartje.

Het eerste berenbos van Europa

Het eerste berenbos van Europa bevindt zich nog steeds in Ouwehands Dierenpark. Om de zeldzame bruine beren voor uitsterven te behoeden werd in 1993 in het park een ruim en natuurgetrouw bos nagebouwd. In dit bos hebben veel voormalige circusberen en dansende beren uit de hele wereld een warm plekje gevonden. Gelukkig ook maar, want de beren die vroeger vaak geen leuk leven hadden, voelen zich nu in het mooie berenbos helemaal thuis. Je kan deze geweldige dieren vanaf een loopbrug bekijken en mooie foto’s nemen. In het bos kunnen grote en kleine kinderen op verschillende punten op een leuke manier informatie krijgen over de bruine beer. Als je trouwens geluk hebt dan kan jij in het berenbos ook echte wolven spotten. Deze jonge jagertjes komen vakantie vieren vanuit collega dierentuin Blijdorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *