De Efteling staat niet stil en blijft regelmatig uitbreiden met nieuwe attracties. Dit maal zal de uitbreiding bestaan uit een duizelingwekkende achtbaan in het Ruigrijk. Bij de achtbaan wordt een nieuw looppad gemaakt.

De naam van deze nieuwe achtbaan is Baron 1898. Deze achtbaan is een divecoaster en speciaal ontwikkeld voor de bezoekers die op zoek zijn naar een thrillride. Ook is er rekening mee gehouden dat er veel mensen in een karretje kunnen, om de wachtrij te ontlasten. Er kunnen maar liefst 18 mensen in een kar. Zoals we gewend zijn van de Efteling kent deze attractie zijn eigen verhaal. Baron 1898 speelt zich af in een goudmijn.

Baron 1898

Mijnbaron Gustave Hoogmoed is op zoek naar goud en heeft hier hulp bij nodig. Maar de grond waar hij op graaft wordt beschermt door de Witte Wieven en zij doen er natuurlijk alles aan om de baron en zijn helpers tegen te houden.

Durf jij de strijd met de Witte Wieven aan?

Dat je lef voor deze achtbaan moet hebben, is zeker. Je wordt dertig meter de lucht in getakeld om vervolgens een vrije val van 37,5 meter te maken. Je gaat de mijnschacht in en met 90 kilometer per uur ga je o.a. langs een halve looping, kurkentrekker en spiraal.

Zomer 2015

De achtbaan zal geopend zomer 2015 klaar zijn. De attractie is toegankelijk vanaf 1,40m

Nieuwe achtbaan Efteling
4.9 met 14 stemmen

Moderator

Alles over de leukste pretparken, attracties en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *