NEMO museum

NEMO museum

NEMO science museum: het leukste dagje uit in wetenschap en techniek.Wat is het NEMO science museum?
NEMO science museum is een wetenschap- en technologiemuseum in Amsterdam. Nu klinkt dit misschien erg saai, maar NEMO is verre van dat. Het leuke van NEMO is namelijk dat bezoekers zelf aan allerlei experimenten en proefjes mee mogen doen. Het motto van NEMO is dan ook ´Hands On!´ of ook wel ´Verboden af te blijven´. Doordat bezoekers van alles zelf mogen doen en ervaren wordt wetenschap ineens toegankelijk, interessant en spannend. Ook het gebouw waar het museum in huist is overigens interessant te noemen. Het gebouw heeft de vorm van een groot groen schip en ligt aan het IJ. Het gebouw is bijvoorbeeld vanuit de treinen bij Amsterdam Centraal al te zien.

Bekijk hier de tickets >>

Wat is er te zien in NEMO science museum

NEMO museum

Bron: https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/

Zoals gezegd kunnen de bezoekers allerlei wetenschappelijke proefjes en experimenten doen in NEMO science museum. Voorbeelden zijn:

  • Er wordt uitleg gegeven over zeepbellen, en men kan zeepbellen maken zo groot dat je er zelf in kan staan.
  • Bezoekers kunnen met lichtstralen allerlei kleuren mengen om zo meer over kleur te leren.
  • Altijd al willen fluisteren op afstand? Via twee grote schotels kunnen teksten fluisterend op afstand doorgegeven worden.
  • Maak zelf een boogbrug en test deze door er over heen te lopen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, in het museum is er voor jong en oud van alles te doen.

Leuke feitjes over het NEMO:
  • Zoals gezegd is het museum voor jong en oud: dit blijkt ook aangezien zo´n 38% van de bezoekers jonger is dan 18 jaar.
  • Veel mensen zien de vorm van NEMO als een schip. Eigenlijk stelt het gebouw de ingang van de IJ-tunnel voor, maar dan gespiegeld.
  • Er zit ook een NEMO op Schiphol. Op de Holland Boulevard is een klein NEMO te vinden. De bezoeker (eigenlijk reiziger) kan hier met negen interactieve opstellingen aan de slag.
Review:

Wat is jouw beoordeling? Deel jouw ervaring hieronder.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder ook geplaatst worden.

NEMO museum
4.3 met 3 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.