Museum Zwolle

Museum Zwolle

Ben jij in de buurt van Zwolle of ga je daar naartoe? Zwolle ligt in de buurt van Meppel en Kampen. Er zijn verschillende musea die je kunt bezoeken in Zwolle. Hierbij een overzicht. Tevens kan je hieronder een beoordeling achterlaten indien gewenst.

Musea in Zwolle

  • In Museum de Fundatie Maak je kennis met een omvangrijke collectie beeldende kunst. De collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee verschillende locaties. Zo is er het Kasteel het Nijenhuis met de beeldentuin bij Heino en Museum de Fundatie in Zwolle. In het museum in Zwolle zijn vaste en tijdelijke tentoonstellingen te zijn van o.a. Gerard ter Borch, Jan Cremers, Josephus Augustus Knip, Charles Daubigny, Edgar Degas en André Derain.
  • Herman Brood was een bekende Nederlandse kunstenaar. Hij werd op 5 november 1946 geboren in de Fuchiastraat 34 in Zwolle. Hij maakte muziek, gedichten en schilderijen. In de Herman Brood Experience in Zwolle kun je het werk van Herman Brood bekijken, maar ook leren over zijn stormachtige leven. Het museum bestaat namelijk niet alleen uit zijn kunstwerken, maar toont ook foto’s, bezittingen en gitaren. Er liggen in het museum zelfs spuitnaalden.
  • Musea een stoffig imago? Echt niet! Zeker niet als je een bezoek brengt aan het Bij het Bonami Museum in Zwolle. Je vindt hier de grootste Nederlandse collectie spelcomputers en computers. Ook kun je enorme hoeveelheid games, collector items en merchandise producten te bewonderen. Daarnaast leer je over de geschiedenis van de computer. Het is ook mogelijk om verschillende spellen te spelen.
  • Zwolle kent verschillende grote musea, maar ben jij ook weleens in een piepklein museum geweest? Het sinterklaasmuseum is een museum op 12 vierkante meter. Je vindt hier boeken, beeldjes, tekeningen, lp’s, speelgoed, kandelaars en poppen. Dit museum kun je bezoeken met kinderen, maar je kunt ook je jeugd herbeleven.
Review:

Heb jij een ervaring met het bezoeken van een museum in Zwolle? We zijn benieuwd naar je mening. Dit kan je laten weten door hieronder een bericht achter te laten.

Museum Zwolle
5 met 3 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.