Museum Volkenkunde korting

Het Museum Volkenkunde is gevestigd in een rijksmonument in Leiden en bestaat al sinds 1837. Het museum, dat is opgericht op initiatief van koning Willem I, staat ook wel bekend als het Nationaal Museum van Wereldculturen. De naam zegt het al: in Museum Volkenkunde kun je van alles zien, leren en beleven over andere culturen.

Bekijk het hier >>

Activiteiten en bezienswaardigheden in het Museum Volkenkunde, met korting?

Heet Museum Volkenkunde heeft liefst 450.000 voorwerpen en documenten en 260.000 audiovisuele materiaalsoorten uit de hele wereld in de collectie. De collectie is opgebouwd uit materialen en voorwerpen afkomstig uit met name Afrika, China, Indonesië, Oceanië, Korea en Japan. En verder uit de continenten Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Tot de topstukken en top bezienswaardigheden van het

Museum Volkenkunde korting

Bron: https://www.volkenkunde.nl/nl

Museum Volkenkunde behoren:

  • De Mixteekse schedel – een eeuwenoude schedel uit het vroegere Mexico. Deze schedel is met edelstenen belegd. Wereldwijd zijn er slechts twintig van dit soort schedels bewaard gebleven. De schedel is in 1963 door het museum aangekocht. Je leert in het museum meer over deze schedel en ontdekt of de schedel echt is, of een vervalsing.
  • Codex Anute – Dit prachtige document kun je ook bekijken in Museum Volkenkunde. De Codex Anute is uniek in Nederland, omdat dit het enige handgeschreven Azteekse manuscript in ons land is.
  • Kunstsoorten uit heel de wereld – In heel het museum tref je kunst aan afkomstig uit tal van culturen, zoals Indonesische kunst, Australische kunst, kunstobjecten uit Afrika, et cetera. Kunstliefhebbers kunnen in Museum Volkenkunde dus hun hart ophalen.
    Afwisselende tentoonstellingen – in Museum Volkenkunde in Leiden kun je altijd meerdere tentoonstellingen zien, zowel permanente als wisselende exposities. In verleden en heden zijn onder meer thema’s als de islamitische bedevaart naar Mekka, geschiedenis en kunst van Bali, Afrikaanse culturen, et cetera.

Bekijk het de kaartjes >>

Je merkt het al: in Museum Volkenkunde is veel te beleven en leren. Zowel kinderen als hun ouders gaan in dit Leidse museum een fantastische dag beleven.

Heb jij een bepaalde korting gevonden voor dit museum? Laat dit dan hieronder weten door het formulier in te vullen.

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *