Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde

Zoals je het Tropenmuseum in Amsterdam hebt, heb je het Museum Volkenkunde in Leiden. Dit rijksmuseum boordevol menselijke thema’s uit de hele wereld is een fascinerend museum voor jong en oud. Lees hieronder verder en koop tickets voor het museum.

Bekijk hier de tickets >>

Rituelen en meer.

Museum Volkenkunde

Bron: https://www.volkenkunde.nl/nl

Rouwrituelen uit Indonesië of China, vechttradities uit alle uithoeken van de wereld of de verschillende manieren van bidden wereldwijd. Zaken die stuk voor stuk tegenkomt als je het Museum Volkenkunde bezoekt. Rond loop en verbaas je over de grote culturele diversiteit die de wereld rijk is. Zoals het museum zelf ook al zegt: er is hier werkelijk van alles te zien uit Oceanië tot de Noordpool en van Mekka tot Leiden. Een bezoek aan dit museum is een verrijking voor de geest. De bijzondere activiteiten met workshops die tentoonstelling-gerelateerd zijn trekken jaarlijks ook veel bezoekers. Zo waren een paar jaar geleden een tientallen Maori-strijders uitgenodigd die met hun boten door de grachten van Leiden roeiden en workshops Maori sieraden maken gaven. Het Volkenkunde Museum bestaat al heel lang. Vanaf 1935 is dit museum al te vinden in het voormalig academisch ziekenhuis in Leiden dat een schitterend monumentaal gebouwencomplex is.

Wisselende collecties

Om de zoveel maanden wisselen de collecties van het Museum Volkenkunde. Denk aan een gigantisch assortiment bronzen beelden uit Indonesië en de rituele betekenissen ervan of een Maori tentoonstelling waar je alles kan leren over de Haka-dans en tattoos en de andere keer de kunstuitingen van bijvoorbeeld de Aboriginals. Ook valt er genoeg te doen voor de kleinere bezoekers door de interactieve activiteiten die dagelijks in het museum worden gehouden. Speurtochten voor kinderen, optredens en djembé lessen voor kinderen van verschillende leeftijden zijn enkele voorbeelden. Het Volkenkunde museum is makkelijk bereikbaar omdat het bij het centraal station van Leiden gelegen is en op slechts vijf minuten lopen van de binnenstad. Een leuke bijkomstigheid is dat je een bezoek aan het museum dus ook heel goed kunt combineren met een bezoek aan de gezellige en bruisende stad Leiden.

Review.

Wil jij het museum een beoordeling geven? Laat dit dan hieronder weten wat jouw ervaring is.

Museum Volkenkunde
4.8 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.