Museum Volkenkunde parkeren

Zoals de naam al doet vermoeden gaat dit museum vooral over mensen. Boeiend! Alle objecten die je ziet, vertellen je hun eigen verhaal. Welke volken je ook ontmoet, veel is universeel. Denk bijvoorbeeld aan rouwen, bidden, vieren, vechten of versieren. Interessant om de verschillen te zien tussen de diverse culturen. Maar toch ook weer de overeenkomsten. In dit museum ontdek je dat we hoe verschillend ook, ten diepste allemaal hetzelfde zijn. Wil je weten hoe en waar je het handigst kunt parkeren als je museum Volkenkunde bezoekt?

Bekijk hier meer informatie en tickets >>

Het adres en het parkeren.

Eerst het adres: Museum Volkenkunde

Steenstraat 1
2312 BS Leiden
Telefoonnummer: 088 – 0042 800

 • Museum Volkenkunde parkeren

  Bron: https://www.volkenkunde.nl/nl/plan-je-bezoek-in-museum-volkenkunde/adres-en-bereikbaarheid

  Ga je met het openbaar vervoer, dan kun je vanaf het station gemakkelijk naar het museum lopen. Het is slechts vijf minuten vanaf Leiden Centraal.

 • Het museum heeft helaas geen eigen parkeerterrein. Dat is toch altijd het makkelijkst.
 • Gelukkig zijn er parkeermogelijkheden genoeg in de buurt van het museum. Ze zijn allemaal wel betaald.
 • Het dichtstbijzijnd is de Morspoortgarage. Parkeer je hier de auto, dan hoef je slechts 8 minuten te lopen naar het museum.
 • Niet al te duur is parkeerterrein Haagweg. Het is hier vandaan te ver om te lopen of je moet zin hebben in een hele lange wandeling. Het makkelijkst is om van hier een pendelbus richting het museum te nemen.
 • Een andere optie is parkeerterrein Morssingel. Je betaalt hier €2,70 per uur en het parkeerterrein is dag en nacht geopend.
 • Wil je graag alle informatie over de parkeermogelijkheden, kijk dan eens bij Leiden toerisme. Hier staat een uitgebreid overzicht van alle parkeergarages en alle parkeerterreinen. De adressen zijn duidelijk vermeld en ook de tarieven per uur en per dag. Meestal staat er ook bij hoe je kunt betalen in de verschillende garages en parkeerterreinen.
 • Minder validen mogen hun auto parkeren op het museumterrein.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Museum Volkenkunde parkeren
4.7 met 6 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *