Museum Utrecht

Het Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum is het enige kunstmuseum van Utrecht dat ook hedendaagse kunst tentoonstelt. Het heeft een collectie van meer dan 50.000 kunstwerken uit diverse stijlperiodes. Ook het Nijntje Museum en het Rietveld-Schröderhuis horen bij het Centraal museum. Naast kunstwerken is er ook een aantal artefacten uit de middeleeuwen te vinden. Het is in tegenstelling tot musea uit de meeste randsteden een compact museum, maar heeft, net als Utrecht zelf, veel klassieke schoonheid te bieden. Dit maakt het Centraal Museum tot uiterst geschikte bestemming voor een dagje uit.

Bekijk hier meer informatie en tickets >>

Kunst in het centraal museum in Utrecht.

  • Klassieke kunst

Werken van grootheden zoals Pieter Bruegel en Jheronimus Bosch zijn slecht enkele van de hoogtepunten die er in de collectie te vinden zijn. De tentoonstelling is zo opgebouwd dat de oude schilderwerken een beeld geven van het leven in verschillende periodes. Nergens

Museum Utrecht

Bron: https://www.centraalmuseum.nl/nl

wordt de tentoonstelling saai. Door middel van interactieve video’s en afwisselingen met modern en hedendaags werk wordt de slaperigheid van een zuiver historische tentoonstelling vermeden.

  • Moderne kunst

In de collectie moderne kunst zijn verschillende avant garde bewegingen vertegenwoordigd. Niet alleen alleen de Stijl, CoBrA en het surrealisme komen aan bod. Ook de Utrechtse variant van het Magisch Realisme is er te zien, met werken portretten door Pyke Koch en hyperrealistische taferelen van Carel Visser, kunstenaars die beiden in Utrecht gewoond en gewerkt hebben.

  • Hedendaagse kunst

Onder meer werken van Marlene Dumas sieren de muren van het museum. Een persoonlijk favoriet, zijn de recentelijk door het museum aangekochte werken van Britt Dorenbosch. Een realistische schilder met een kleurrijk palet. Wie houdt van mode en design kan zijn lol op, met uitgebreide exposities gewijd aan deze disciplines.

Toegangsprijzen variëren. Vanaf 18 jaar betaal je 13.50, jongeren van 13 tot en met 17 betalen 6 euro. Voor kinderen kost een kaartje 10 euro. Voor museumjaarkaarthouders en eigenaren van een rembrandtkaart is de toegang gratis.

Bekijk hier de kaartjes >>

Het museum is geopend van dinsdag tot zondag van 11 tot 17 uur.

Museum Utrecht
4.7 met 6 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.