Museum top 10

Museum top 10

Zin om een museumkaart aan te schaffen? Eigenlijk wel benieuwd welke musea in Nederland echt het bezoeken waard zijn? Neem dan een kijkje bij de top 10. In willekeurige volgorde.

De top 10:

 1. Zuiderzeemuseum
  Hier in Enkhuizen vind je een binnen- en een buitenmuseum. In het binnenmuseum zie je van alles wat te maken heeft met de geschiedenis en de cultuur rond de Zuiderzee. Het buitenmuseum bestaat voornamelijk uit allerlei authentieke panden van vroeger. Je vaart hier naar toe met een boot. Leuk is dat je kunt meedoen aan allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld breien
 2. Van Gogh museum, in de top 10

  Bron: https://www.vangoghmuseum.nl/

  Nemo
  Vooral een leuk doe-museum voor jong en oud. Er zijn allerlei proefjes te doen op het gebied van scheikunde, biologie en technologie.

 3. Van Gogh museum
  In dit gebouw van Rietveld zijn allerlei werken van Vincent van Gogh te bekijken.
 4. Kasteel De Haar
  Het hele jaar door zijn hier allerlei leuke activiteiten te ondernemen. Gelegen op een prachtige locatie.
 5. Continium
  Een erg leuk museum voor nieuwsgierige onderzoekers. Er kunnen allerlei eigen uitvindingen worden gefabriceerd. Je leert hier van alles over cultuur, wetenschap en techniek.
 6. Het Scheepvaartmuseum
  Dit vernieuwde museum in Amsterdam vertelt je over de maritieme geschiedenis van Nederland. Leuk ook voor kinderen. De manier van presenteren is afwisselend, prikkelend en interactief. Helemaal passend bij de huidige manier van leren.
 7. Bolletje Bakkerijmuseum
  Leuk voor kinderen die veel willen weten over brood, bakken en bolletjes. Het museum bevindt zich in het geboortehuis van Bolletje. Je kunt er van alles zien, maar mag ook zelf wat dingen doen.
 8. Nederlands Openlucht Museum
  Van heinde en ver komen mensen op bezoek naar Arnhem. Een groot museum waar veel te doen is. Het leven in Nederland van nu en van toen wordt in alle facetten getoond.
 9. Rijksmuseum
  Bekijk hier de meest beroemde schilderijen.
 10. Nederlands Spoorwegmuseum
  Niet alleen leuk voor treinliefhebbers, maar alle gezinnen met kinderen zullen zich hier goed vermaken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Museum top 10
4.8 met 16 stemmen

1 Bericht

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welk museum vind jij absoluut de moeite waard welke hier in de top 10 staat?

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.