Museum Speelklok

Museum Speelklok

Ben je een echte techneut of meer een enorme muziekliefhebber? Hebben jullie een museumjaarkaart en wil je alle musea van Utrecht een keer bezocht hebben? Wat de reden ook is, museum Speelklok is leuk voor jong en oud. Lees hieronder alle informatie die je maar wilt hebben voordat je dit bezoekje plant.

Bekijk hier meer >>

Informatie over het Speelklok museum.

 • In het museum zie en hoor je allerlei zelf spelende muziekinstrumenten.
 • Een greep uit de collectie: zingende nachtegaal, orchestrions, fluiten en speeldozen.
 • Museum Speelklok

  Bron: https://www.museumspeelklok.nl/

  Neem deel aan de gratis muzikale rondleiding. De instrumenten spelen dan en je krijgt veel interessante informatie. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

 • Ben je na het bezoek aan museum Speelklok nog nieuwsgieriger geworden, bezoek dan ook het restauratieatelier. Dit kan iedere eerste woensdag van de maand in kleine groepjes. Minimum leeftijd is 9 jaar. Van te voren reserveren is noodzakelijk.
 • Museum is opgericht in 1956. Leuk is dat de doelstelling van toen nu nog steeds dezelfde is: belangstelling opwekken voor automatisch spelende muziekinstrumenten.
 • Kinderen kunnen hun verjaardagsfeestje in museum Speelklok vieren. Natuurlijk klinkt er dan muziek, maar de kinderen maken ook zelf muziek. Het museum zorgt voor een lekkere taart, voorzien van de naam van het feestvarken. Er volgt tijdens dit feestje altijd een leuke en interessante rondleiding door het museum. Voor jongere kinderen is het leuk om mascotte- aapje Toon mee te nemen tijdens een muzikale expeditie. Het feestje is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er muzikale rondleidingen die speciaal geschikt zijn voor kinderen. Kinderen worden betrokken bij veel activiteiten. Zo mogen ze heerlijk dansen en met elkaar het Konijn uit de kool wakker maken.
 • In de muziekfabriek maken de kinderen zelf muziek.
 • Een museumjaarkaart is geldig in dit museum.
 • Honden zijn niet toegestaan in het museum.
 • Parkeren kan in een aantal parkeergarages in de nabije omgeving.
Review:

Ben je hier wel eens geweest? We zijn benieuwd naar je mening over het museum. Laat jouw ervairng hieronder achter en deel dit met anderen.

Museum Speelklok
4.8 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.