Museum Nijmegen

Museum Nijmegen

Museum Het Valkhof in Nijmegen. Over Museum Het Valkhof, de informatie lees je in dit artikel.
Het Museum Valkhof in Nijmegen opende in 1999 de deuren. Het museum is voorgekomen uit een fusie tussen het Museum G.M. Kam (1922) voor archeologie en de Commanderie van St. Jan voor oude en moderne kunst. In Museum Valkhof zijn Romeinse voorwerpen en opgravingen te zien, evenals oude en moderne en hedendaagse kunst (vanaf de jaren 1960 tot nu). Nijmegen, vroeger Noviomagus, was in Nederland de centrale plek van de Romeinen in ons land. Het museum is gesitueerd naast het Kelkenshof en ligt opeen locatie waar vroeger een legerkamp van de Romeinen heeft gestaan.

Bekijk hier de tickets >>

De mooiste bezienswaardigheden in dit museum in Nijmegen.

Wanneer u een bezoek brengt aan Museum Het Valkhof in Nijmegen, zorg dan in elk geval dat u de volgende bezienswaardigheden en

Museum Nijmegen Het Valkhof

Bron: https://www.museumhetvalkhof.nl/

topstukken uit de collectie niet overslaat:

  • Godenpijler Nijmegen – een topstuk in de sectie oude kunst is de fantastisch mooie godenpijler die in Nijmegen in 1980 gevonden is bij archeologisch onderzoek. De oorspronkelijk pijler, die bestaat uit vier blokken, was maar liefst 3,5 meter hoog. Op de pijler is onder meer Tiberius, de opvolger van de Romeinse keizer Augustus, zichtbaar, evenals enkele goden, onder wie Apollo, Bacchus en Diana.
  • Beroemd is de prachtige zilveren gezichtshelm, die een ruiter uit de tijd van de Romeinen laat zien. Dit topstuk is in 1915 gekocht door een verzamelaar van antieke objecten uit Nijmegen en zo in de collectie van Museum Het Valkhof beland.
  • Het Nijmeegse uiltje is een prachtige beker, in de vorm van een uil, die op tafel gezet werd als pronkobject. Het kunststuk is gemaakt in de zestiende eeuw.
  • In de sectie moderne kunst is Machine No.2, een prachtwerk van de Japanse kunstenaar Shinkichi Tajiri, te bewonderen. Dit werk verbeeldt hoe de mens een robot wordt en de robot een mens.

Sla Museum Het Valkenhof niet over
Je ziet het: dit museum is absoluut een bezoek waard. Zowel geschiedenisliefhebbers als liefhebbers van archeologie, oude kunst of moderne kunst, kunnen hier hun hart ophalen. Sla dit museum dan ook niet over!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Museum Nijmegen
4.5 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.