Museum Haarlem

Museum Haarlem

Algemene informatie over het Museum Haarlem. 
Het Museum Haarlem is ontstaan in 1975 en biedt de bezoeker een gevarieerd pakket aan geschiedenis, kunst en interactieve informatie. Centraal in het museum, dat sinds 1998 een erkende ANBI-instelling is, staat de boeiende geschiedenis van de stad Haarlem. Zowel jong als oud zullen zich in dit museum prima vermaken.

Bekijk hier de tickets >>

Bezienswaardigheden en activiteiten in het museum van Haarlem.

Museum Haarlem

Bron: https://www.museumhaarlem.nl/

In Museum Haarlem is onder meer het volgende te doen en te zien:

  • Tentoonstelling Geschiedenis van Haarlem – Deze vaste expositie laat de bezoeker de rijke geschiedenis van Haarlem beleven. Natuurlijk komt de Tachtigjarige oorlog aan bod, maar ook de bloeiende Gouden Eeuw en de opkomst van industrieën in de negentiende eeuw.
  • Kijk-je-wijzers – Speciaal voor kinderen van met name 10 tot 15 jaar zijn er in het museum ‘kijk-je-wijzers’. Dit zijn vragen en opdrachten die een museumbezoek voor jongeren super interactief maken! Maar ook via gave apps kunnen kinderen in dit museum veel leren en ontdekken.
  • Weeshuiskamer – Hoe leefden wees kinderen in vroegere tijden? In de speciaal ingerichte Weeshuiskamer zie en beleef je het van dichtbij. Hier ervaren kinderen hoe hun leeftijdsgenootjes van vroeger, die geen ouders meer hadden, ondanks de grote armoede probeerden te overleven.
  • Maquette van Haarlem – Een van de topstukken van het Museum Haarlem is de gave Maquette van Haarlem. Deze maquette is gebouwd volgens een oude kaart van Ferdinand Joseph Nautz uit de negentiende eeuw.
  • Kraanmodel – Indrukwekkend is ook het houten model van de beroemde Haarlemsche kraan. Deze kraan stond in vroegere tijden op de hoek van Het Spaarne en de Damstraat en werd in werking gezet door waterkracht.
  • Ontwerp je eigen stad – Een bijzondere activiteit in Museum Haarlem is het ontwerpen van een eigen stad door kinderen. Deze activiteit is met name geschikt voor scholieren van de basisschool en moet afzonderlijk geboekt worden.

Kom gewoon zelf een keer langs
Er valt nog veel meer te vertellen over dit gave museum. Maar het beste is om gewoon zelf eens een bezoek te brengen aan Museum Haarlem en dit toffe museum zelf te ontdekken!

Correcties, vragen en opmerkingen. Laat het ons weten!

Review:

Laat jouw ervaring hieronder achter.

Museum Haarlem
4.8 met 5 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.