Museum Den Haag

Museum Den Haag

Over het Gemeentemuseum Den Haag. 
Het Gemeentemuseum Den Haag zag het levenslicht in 1866. Het museum bevindt zich in sinds 1935 in een prachtig Rijksmonument, dat ontworpen is door de beroemde architect Berlage, en geldt met ruim 500.000 bezoekers per jaar als een populaire trekpleister voor kunst- en cultuurliefhebbers. In het museum is veel moderne kunst te zien, naast allerlei kunstobjecten en historische kleding en objecten. In totaal beslaat de kunstcollectie ruim 160.000 kunstobjecten, die de diversiteit en pracht van de moderne beeldende en vormende kunst laten zien.

Bekijk hier de tickets >>

Pronkstukken uit de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag

Wie het Gemeentemuseum Den Haag bezoekt, gaat zeker genieten van de volgende pronkstukken uit de collectie en van de diverse

Gemeentemuseum Den Haag

Bron: https://www.gemeentemuseum.nl/nl

activiteiten en bezienswaardigheden:

  • Wonderkamers – De Wonderkamers zijn speciale ruimten in de kelder, gericht op jongeren. Hier maken jongere en wat oudere kinderen op een interactieve manier kennis met een deel van de collectie van het Gemeentemuseum.
  • Stijlkamers – Het Gemeentemuseum beschikt over vijf zogeheten ‘Stijlkamers’, die onder meer wandtapijten en de kunstateliers en -interieurs uit vroegere tijden laten zien. Een van de bekendste stijlkamers van het Gemeentemuseum is de Gobelinzaal.
  • Sibylle (1921) – Zeer beroemd schilderij van de topschilder Pablo Picasso. Picasso staat bekend als een van de grondleggers van het kubisme, een kunststijl die een van de grootste mentaliteitsveranderingen in de moderne kunst tot stand bracht.
  • Beeldenpark – In de tuin van het museum bevindt zich een prachtig beeldenpark. Hier kun je onder meer beroemde beeldhouwwerken zien als ‘Staand en liggend’ (1972) van Jan Maaskant, ‘Vrouw’ (1953) van Charlotte van Pallandt of het kunstwerk ‘Icarus’ (1974) van Piet Esser.
  • De Rode Wolk (1907) – Dit beroemde schilderij van Piet Mondriaan is een van de topstukken van het Gemeentemuseum Den Haag.

Ontdek zelf de rest!
Duidelijk mag zijn dat je in het Gemeentemuseum Den Haag niet snel uitgekeken bent. Breng gewoon zelf – met jouw partner, kinderen en/of vrienden – een bezoek aan dit prachtmuseum en ontdek dat er nog veel meer te zien en te beleven is in het Gemeentemuseum Den Haag!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Museum Den Haag
4.8 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.