Museum Arnhem

Museum Arnhem

Arnhem: van alles te beleven in de hoofdstad van Gelderland.
Arnhem is een (hoofd)stad en gemeente in Nederland en de tweede grote stad van Gelderland. Daardoor is er ook genoeg te beleven. Zo kun je er lekker eten, fijn winkelen of één van de vele musea van de stad bezoeken.

Bekijk hier de musea >>

Welke musea zijn er te bezoeken in Arnhem

Museum Arnhem

Bron: https://www.tiqets.com/nl/arnhem-c75058?partner=pretparkennederland

Arnhem heeft vele musea voor een breed publiek. Zo zijn er musea en collecties te vinden op het gebied van kunst, cultuur, historie en onderwijs. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de volgende musea:

  • Nederlands openluchtmuseum: neem een kijkje in het verleden in dit openluchtmuseum. Hier zijn onder andere molens, huizen en boerderijen nagebouwd en de bezoeker kan in contact komen met ambachtslieden en boeren.
  • Nederlands watermuseum: met meer dan 50 interactieve opstellingen is er van alles te leren over water.
  • Museum Arnhem: museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst en vormgeving van de stad Arnhem.

Nog meer musea in veelzijdig Arnhem

Maar er is nog meer te zien en beleven, waaronder:

  • Museum vliegbasis Deelen: met collecties op het gebied van vliegtuigen en vlieggeschiedenis.
  • Museum Bronbeek: vertelt meer over de koloniale geschiedenis en de historie van Nederlands-Indië.
  • Airborne at the bridge: geeft meer informatie over de Slag om Arnhem door middel van persoonlijke verhalen vanuit die tijd.
  • Airborne museum ´Hartenstein´: verhalen van Britse, Poolse en Duitse militairen en hun rol in de slag om Arnhem. Ook wordt er aandacht gegeven aan de rol van burgers in die tijd.
  • Connexxion trolleybusmuseum Arnhem: museum over dit typisch Arnhemse openbaar vervoermiddel en de geschiedenis van het vervoersbedrijf.
  • Historische kelders Arnhem: leer de geschiedenis van Arnhem kennen door te lopen door de 36 eeuwenoude kelders die zich onder de stad bevinden.
  • Nederlands wijnmuseum: leer over de geschiedenis van wijn, wijnbouw, wijnbereiding en de rol van wijn in de samenleving.

Kortom meer dan genoeg te zien en beleven en voor elk wat wils in Arnhem.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Museum Arnhem
4.8 met 6 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.