Mooiste achtbanen Nederland

Nederland is een van de kleinste landen met percentueel gezien de meeste thema- en pretparken. Omdat er zoveel parken op een kleine oppervlakte staan is ons kikkerlandje een geliefde vakantiebestemming voor pretparkliefhebbers van over de hele wereld. Japanners boeken speciale reizen naar De Efteling, het park dat in het buitenland het meest bekend is. En passant pakken ze dan Slagharen, Walibi, Duinrell en tegenwoordig Toverland in Limburg even mee. Bekijk hieronder meer over de mooiste achtbanen van Nederland.

Bekijk hier de mooiste attracties bij de Efteling >>

De mooiste achtbanen van Nederland

Mooiste achtbanen Nederland
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/baron-1898

Een pretpark zou geen pretpark zijn zonder pret en veel mensen beleven dat in een achtbaan of liever rollercoaster, want het woord achtbaan is uiteraard verouderd. Dit stamt nog uit de tijd van de kermissen waar wagentjes hun achtjes draaiden. In ons kleine land hebben we heel wat rollercoasters en vele zijn ware kunstwerken.

De Efteling mag uiteraard niet ongenoemd blijven. Daar kan men over de kop in de Python, met 70km/u door het water met de Vliegende Hollander, meerijden met Baron 1898 in een zero-g roll en meevliegen met Vogel Rok in 1001 nachten.

Achtbanen in Walibi.

Achtbaan in de Walibi
Bron: https://www.walibi.nl/nl

Maar de meest geliefde rollercoasters van Nederland vinden we in Walibi, te beginnen met de 46.5m hoge Goliath. Met recht draagt de attractie die naam want het is de hoogste rollercoaster van Nederland die ook nog eens schitterend verlicht is ‘s avonds. Ook in dit pretpark staat De Lost Gravity. Met zijn 87km/u een van de snelste coasters van Nederland en een zogenaamde thema-rollercoaster.

De komeet die hier insloeg, heeft alle zwaartekracht verwijderd en alles staat op zijn kop. De derde meest geliefde coaster in Walibi is de Speed of Sound waarbij men meerdere keren over de kop gaat. Naast deze drie toppers heeft Walibi nog meer thrills zoals Xpress: Platform 13, Condor en de kunstige houten Robin Hood.

De rides van Walibi: https://www.walibi.nl/nl/rides#/.

Bekijk hier een overzicht met alle pretparen in NL.

Bekijk hier de last minutes bij de Efteling >>

Vraag, opmerking of een review plaatsen over een bepaalde achtbaan in Nederland, dan kan je hieronder het formulier invullen.

Last updated: donderdag 4 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *