Moco Museum

Moco Museum Amsterdam

Informatie over het Moco Museum.
Het Moco Museum in Amsterdam, in 2016 opgericht door de galeriehouders Lionel en Kim Logchies, laat een breed assortiment hedendaagse en moderne kunst zien. Zowel voor jongeren als hun ouders biedt de collectie inzicht in de potentie van moderne kunst. Wat je ziet is een indrukwekkend en gevarieerd overzicht van de excentrieke kunst die vandaag de dag gemaakt wordt. Inspirerende kunst die vaak tot een glimlach op de gezichten leidt!

Bekijk hier de tickets >>

Grootste eyecatchers van de collectie in het Moco museum.

Moco museum

Bron: https://mocomuseum.com/

Wat zijn de grootste eyecatchers in het Moco Museum? En welke collecties, tentoonstellingen en activiteiten mag je echt niet missen als je in dit museum bent? Bezoek en bekijk in elk geval de volgende objecten en kunstwerken:

  • Topstukken van Andy Warhol en Banksy (vermoedelijk de artiestennaam van Robin Gunningham) – Deze beide kunstenaars blonken uit door hun ironisch besef in hun visie op de huidige hedendaagse maatschappij.
  • Het meesterwerk van Icy & Sot – dit kunstenaarsduo is afkomstig uit Iran. De twee broers. Het werk van beide straatartiesten is uitdagend en in hun eigen land Iran zelfs verboden. De thema’s waar Icy & Sot op inzoomen, zijn onder meer het milieu, oorlog en onderdrukking. Het atelier van de broers is gevestigd in New York.
  • Politiebusje van Banksy – In 2016 kocht het Moco Museum een van de beroemde beschilderde politiebusjes van Banksy op. Dit gave busje is te bezichtigen in de tuin van het Moco Museum.
  • Exposities – Regelmatig zijn er in het Moco Museum 3D-exposities te zien van bekende en minder bekende moderne beeldend kunstenaars, onder wie Roy Lichtenstein, Daniël Arsham en meer van dit soort grote namen.
Breng een bezoek aan dit fraaie museum

Het Moco Museum is een echte must see voor diegenen die van artistiek talent houden en van kunstvormen die op het netvlies gebrand blijven. Je kunt gerust de kinderen meenemen naar dit prachtmuseum!

Moco Museum
4.5 met 2 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.