Militair museum

Militair museum

Als je van militairen, raketten, vliegtuigen en tanks houdt, dan zit je goed bij het Nationaal Militair Museum in Soest. Dit museum waar de Nederlandse krijgsmacht van alle kanten wordt belicht, heeft zowel de geschiedenisliefhebber als degenen die gek zijn op het militaire leven, veel te bieden.

Bekijk hier meer informatie en tickets >>

Het Nationaal Militair Museum is gehuisvest in de voormalige vliegbasis Soesterberg, alleen het gebouw is dus al een fascinerende omgeving. En niet minder imposant: het nationaal museum werd officieel geopend in 2014 door niemand minder dan onze eigen koning

Militair museum

Bron: https://www.nmm.nl/

Alexander. Als je eenmaal het militair museum binnenloopt, begint je bij het begin: dat wil zeggen dat de collectie begint bij de eerste pijlpunten die gevonden zijn uit het stenen tijdperk en eindigt bij de toekomstige technologische hoogstandjes uit de krijgsmacht. Het hele arsenaal komt dus voorbij en dat is enorm interessant. Je komt gewoon ogen tekort, maar dat is nog niet alles. Het museum heeft ook nog een buitenterrein waar je zelf actief kunt zijn. Stap in een van de minitanks en rijd een rondje over het schitterende tankparcours of scheur weg in een militair voertuig en ervaar de sensatie. Daarnaast zijn er wisselende exposities in het museum en worden er het hele jaar rond diverse activiteiten georganiseerd.

Het Militair museum voor jong en oud

Als je denkt dat het museum alleen leuk is voor oudere mensen, dan heb je het goed mis. Het militair museum is ook bijzonder geschikt voor een dagje uit met het hele gezin. Zo is er onder andere een interactieve speelruimte waar zowel kinderen als volwassen kunnen sleutelen aan hun technische kennis of in de F-16 stimulator plaats kunnen nemen. Een adrenalinekick! Het NATO-alfabet leren of zelfs een tank besturen behoren ook tot de mogelijkheden. Ook zijn er leuke workshops voor kinderen vanaf vier jaar zoals bijvoorbeeld een eigen helm maken of een maquette van een tank of straaljager.

Bekijk hier meer informatie >>

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg is een jong museum, dat in 2014 geopend is. Het museum laat bezoekers kennismaken met de geschiedenis, het heden en de toekomst van het Nederlandse leger, zowel de luchtmacht als de landmacht. Hert idee voor een nationaal museum ontstond vanaf 2000. Toen bleek dat het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg te weinig ruimte hadden om alle materialen, machines en collecties te herbergen. Daarop werd besloten dat er een nieuw museum zou komen.

Wat is er in en rond het Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum duikt diep in de geschiedenis. Het verhaal begint in de steentijd, met zijn pijlen en speren, en loopt via de middeleeuwen door tot de belangrijkste hedendaagse militaire ontwikkelingen. Het Nationaal Militair Museum heeft een aantal absolute must sees die je als bezoeker niet mag missen

  • Historische en hypermoderne vliegtuigen, kanonnen en tanks behoren tot de absolutie topstukken van het Nationaal Militair Museum. Een van de pareltjes is een V2-raket uit de Tweede Wereldoorlog. Indrukwekkend is ook het raketlanceersysteem M270 Multiple Launch Rocket System.
  • Het museum is lekker interactief. Zo kun je plaatsnemen in een heuse straaljager van het beroemde model F16, maar ook de vliegenierstaal van de NATO leren. Kinderen kunnen hun eigen buskruit maken en via simulators naspelen hoe het is om een raket af te schieten met en tank.
  • In het museum kun je alles leren over de militaire uniforms en maak je ook kennis met bekende en belangrijke militairen uit de Nederlandse geschiedenis. Onder meer stadhouder prins Maurits uit de zeventiende eeuw, maar ook testpiloot Gerben Sonderman van Fokker. Hij was de persoonlijke piloot van Prins Bernhard.
  • Rond het museum is ook genoeg te doen en zien! In het Park Vliegbasis Soesterberg, 380 hectare groot, staan diverse monumenten en kun je de prachtige natuur verkennen van Soesterberg.

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit de rijkdom aan kennis en historie die het Nationaal Militair Museum in Soesterberg te bieden heeft. De rest moet je gewoon zelf gaan verkennen!

Review het museum.

Wat is jouw mening over dit museum? Laat dat hieronder weten door het formulier in te vullen.

Militair museum
4.4 met 11 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.