Militair museum openingstijden

Militair museum openingstijden

Over het Militair Museum (Oorlogsmuseum) in Overloon. Wat zijn de openingstijden?
Het Militair Museum in Overloon, ook wel het Oorlogsmuseum genoemd, is een bekend oorlogsmuseum, dat geopend is in 1946. Direct na de Tweede Wereldoorlog bestond de behoefte om deze heftige periode in de Nederlandse geschiedenis blijvend te herdenken. In het begin was het museum bekend onder de naam Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum. Van 2006 tot 2013 heette het Militair Museum in Overloon het Liberty Park. De collectie van dit museum begon met kanonnen, wapens en overblijfselen van de Slag bij Overloon. Vandaar ook dat het museum in die plaats gevestigd is. Het Militair Museum in Overloon is qua grondoppervlakte het grootste museum van ons land. Later breidde de collectie zich uit met tanks, een Spitfire, een minionderzeeër, militaire kleding en allerlei documenten en artefacten uit de bezettingstijd. Bekijk hieronder ook de openingstijden (op de website van het museum).

Bekijk hier de tickets >>

De openingstijden van het Militair museum en de bezienswaardigheden.

Topstukken en bezienswaardigheden in dit museum. 

Militair museum openingstijden

Bron: https://www.nmm.nl/plan-je-bezoek/openingstijden/

De collectie van het militaire museum in Overloon bevat tal van indrukwekkende voertuigen, wapens, objecten, militaire kleding en documenten. Tot de grootste aanwinsten van het museum behoren onder meer:

  • Een prachtige Renault-tank, het enige tanktype dat in 1940 in het Nederlandse leger in gebruik was. Ook andere tanks, zoals de Britse Sherman-tank of de Russische T-34, kun je in Overloon bewonderen.
  • Een echte Spitfire, het beroemde jachtvliegtuig van de Britse RAF. Dit strak ontworpen Engelse vliegtuig kon zich meten aan de eveneens geavanceerde Duitse jager de Messerschmitt Bf 109.
  • Een B-25 Mitchell-bommenwerper, die heeft meegedaan aan bombardementen op doelwitten in Midden- en Zuid-Limburg.
  • Enkel radarinstallaties die door de nazi’s in Nederland werden gebruikt om geallieerde vliegtuigen uit de lucht te schieten. Deze radars kostten aan 20.000 mensen het leven.
Kom gewoon zelf een keer langs!

Het Militair Museum Overloon is een culturele verplichting voor elke Nederlander, zowel voor kinderen als hun ouders. Vanwege de indrukwekkende collectie, maar ook omdat dit museum een stuk geschiedenis behandeld die de basis heeft gelegd voor de vrijheid die wij vandaag de dag beleven.

Militair museum openingstijden
4.8 met 14 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.