Maritiem museum

Maritiem Museum

Over het Maritiem Museum, wat is er allemaal te vinden en te doen?
Het Maritiem Museum Rotterdam is al in 1874 opgericht en ligt in het centrum van Rotterdam. Centraal staat de geschiedenis van de scheepvaart en de Rotterdamse Haven In 2014 fuseerde het Maritiem Museum met het Havenmuseum. De afgelopen decennia is het Maritiem Museum razend populair geworden. En in mie 2018 zelfs door de Bankgiro Loterij verkozen tot het Museum van het Jaar. Niet zo vreemd eigenlijk, want zowel kinderen, jongeren als ouderen kunnen in het Maritiem Museum op een interactieve en leerzame manier kennismaken met de geschiedenis van de scheepvaart in al zijn facetten.

Bekijk hier meer informatie en tickets >>

Wat is er allemaal te zien en te beleven in het Maritiem Museum

De collectie van het museum bestaat uit tal van voorwerpen, historische schepen, oude kranen, tentoonstellingen en activiteiten, die

Maritiem museum

Bron: https://www.maritiemmuseum.nl/openingstijden

gezamenlijk een treffend beeld geven van de maritieme Nederlandse en Rotterdamse geschiedenis. Tot de belangrijkste attracties van het Maritiem Museum behoren:

  • Mataró-model – Dit scheepsmodel is ruim 600 jaar oud en geldt als het oudste scheepsmodel van Europa. Het ontwerp is met grote precisie gemaakt. Een genot om te zien!
  • De aktetas van Peter Caland – Caland was de ontwerper van de Nieuwe Waterweg, die in 1872 gereedkwam en waardoor de Rotterdams haven kon uitgroeien tot een mondiale haven.
  • Penschilderij van Willem van de Velde – een indrukwekkend schilderij uit de Gouden Eeuw, van een van de belangrijkste en beroemdste maritieme schilders ooit.
  • Professor Plons – geweldige activiteiten voor kinderen. Spelenderwijs leren ze van alles over de scheepvaart, soorten schepen, enzovoort. Dit alles onder de bezielende leiding van Professor Plons.
  • Tentoonstellingen – in het Maritiem Museum zijn altijd vaste en tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen. De permanente tentoonstelling ‘Offshore Experience’ laat kinderen, jongeren en volwassenen kennismaken met het spannende leven op een booreiland. Supergaaf en een onvergetelijke en leerzame ervaring.

En nog veel meer…

Bovenstaande is nog maar en kleine greep uit de fantastische collectie van het Maritiem Museum in Rotterdam. En ben je uitgekeken in het museum, wat vrij onwaarschijnlijk is, dan bezoek je toch nog even het gave schip de SS Rotterdam. En/of maak je een gave rit met de watertaxi over de Maas?

Review.

Wat is jouw mening over dit museum? Laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.

Maritiem museum
4.7 met 3 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.