Madurodam

Madurodam is een attractiepark dat Nederland voorstelt… in het klein. Het park bestaat uit zo’n 700 maquettes van gebouwen, woonwijken, havengebieden, natuurgebieden, een luchthaven en zoveel meer. Daardoor wordt het ook wel eens gezien als een stad op zich. Voor veel Nederlanders betekent het park een stukje traditie. Madurodam laat immers in miniatuurversie zien wat Nederland te bieden heeft. Al sinds 1952 worden de grote verhalen van Nederland van generatie op generatie doorgegeven. Sinds 2012 werd het park vernieuwd met heel wat interactieve attracties.

Bekijk hier alles over Madurodam >>

Bezoekers kunnen de prachtige stad niet alleen bewonderen. Ze kunnen er ook informatieve informatie krijgen en muntstukken in automaten steken waardoor maquettes in beweging komen. In de Rotterdamse haven kunnen zelfs containers geladen worden en bezoekers kunnen zelf de Oosterscheldekering sluiten. Deze laatste zijn slechts twee voorbeelden van de zovele fantastische attracties die je zeker geprobeerd moet hebben. Wil je graag een souvenir van je bezoek? Dan kan je een 3D kopie van jezelf maken waarna je er een miniatuurversie van kan bestellen en thuis kan nagenieten van je prachtige dag.

Lees hier verder over de:

Leuk en leerzaam in Madurodam.

Madurodam
Bron: https://www.madurodam.nl/nl

Het park voorziet uren fun voor groot tot klein maar richt zich vooral tot kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Zij kunnen zich in het park zelf, in de speeltuin ‘waddenzee’, bij de voetbalattractie en met een filmpje tijdens het eten uitleven zoals nooit tevoren. Madurodam is geen pretpark zoals een ander.

Zo heeft het park als doel dat elk kind ooit het park bezocht heeft en gaan alle opbrengsten naar goede doelen voor kinderen (zoals o.a. Make a wish). Jaarlijks gaat dit over zo’n 600.000 tot 1 miljoen euro. Hiermee wil Madurodam de focus leggen op het ontdekken en ontwikkelen van talent bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Educatie staat in dit park dan ook voorop. Zo worden allerlei workshops aangeboden en kunnen hier zelfs klasuitstappen gemaakt worden. Wil je eens iets anders op je verjaardag? Nodig dan al je vrienden uit en beleef sublieme verjaardagsfeestjes in Madurodam!

Hond mee naar het park?

Huisdieren worden helaas niet toegelaten maar het park voorziet wel gratis kennels aan de ingang. Ook lockers zijn beschikbaar indien je iets wil opbergen. Mensen met een visuele beperking mogen beroep doen op een begeleider die het park gratis mag betreden. Hun blindgeleide hond mag wel mee in het park. Wil je even op adem komen en een lekker hapje eten? Dan kan dat in een van de restaurants, waar je uit een groot aanbod eten en drank naar wens kan kiezen. Terwijl je geniet van je maaltijd of drankje, heb je een panoramisch zicht op het park en zie je de mooiste dingen die Nederland te bieden heeft.

Zoals je al kon merken heeft het attractiepark heel wat te bieden en heeft het een uitstekende accomodatie. Je zult je dus geen moment vervelen, in Madurodam!

Wil je graag een bezoekje brengen aan het park of wil je wat meer informatie? Hieronder vind je het adres en de contactgegevens van Madurodam:

Contact met Madurodam

George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag
Nederland
T +31 (0)70 416 24 00
info@madurodam.nl

Lees hier verder >>

Nautisch Centrum

Het Nautisch centrum van Scheveningen is een complex met luxe appartementen. Je verblijft vlakbij het strand en de boulevard. Ook de jachthaven is in de buurt.

Het Nautisch centrum van Scheveningen ligt op 11 minuten rijafstand van Madurodam

Kijkduin

Vakantiepark Kijkduin ligt vlakbij het strand. Geen weer om in de zee te zwemmen? Neem dan een verfrissende duik in het overdekte zwembad. Kinderen kunnen zich ook vermaken op het speelschip.

Vakantiepark Kijkduin ligt 16 minuten rijafstand van Madurodam.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen per e-mail toegezonden worden. Toevoegingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: donderdag 4 juli 2019

2 Comments

  1. Vorige week een dagje met onze 2 kleinkinderen naar Madurodam geweest.
    Er was ergens iets waar een 3D foto van de kids werd gemaakt. Reuze leuk, maar € 59 voor een minibeeldje vinden wij veel geld. We hebben muntjes laten maken, bijna overal 10 cent in gegooid voor geluidjes of processies enz. Maar er waren ook klompjes te kopen bij de klompenfabriek. Weer 2 euro! Ook reuze leuk, maar één van de kleinkinderen was zo enthousiast de klompjes uit de vrachtwagen te halen, dat hij ze gelijk liet vallen ……. dus die waren stuk! Dus dat was huilen! Wellicht is het handiger in dit geval houten klompjes te gebruiken. Dit als tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *