Louwman museum

Louwman Museum

Ben je een liefhebber van mooie en klassieke auto’s en krijg je het warm van oldtimers, Ferrari ’s en de geschiedenis van automobielen? Dan mag je een bezoek aan het Louwman Museum niet overslaan!

Bekijk hier de tickets >>

Het Louwman Museum, te Den Haag.

Louwman museum

Bron: https://www.louwmanmuseum.nl/Bezoeken/Bezoekers-informatie.aspx

Pal naast de N44 van Leiden naar Den Haag ligt het Louwman Museum. Aan dit museum ga je niet zomaar voorbij, want het gigantisch en bijzonder vormgegeven complex zie je niet zomaar even over het hoofd. En niet alleen van buiten is dit museum mooi; binnen staan in de unieke sfeervolle ruimten bijzondere automobielen waar je U tegen zegt. Eerder heette dit museum het Nationaal Automobiel Museum en de Louwman Collection. Het aanbod automobielen dat bijeengebracht is door twee generaties van de familie Louwman behoort tot de privécollectie van deze autoverzamelaars. Het zijn dus eigenlijk privéauto’s die bijeengebracht zijn vanaf 1934 waar bezoekers een kijkje bij mogen nemen. Je treft er onder andere historische auto’s, koetsen en zelfs motorfietsen, maar ook hele bekende auto’s. Wat denk je bijvoorbeeld van Bugatti-automobielen, de Aston Martin uit de James Bond film en de Cadillac van Elvis Presley? Het Louwman museum is dagelijks geopend 10.00 uur tot 17.00 uur, behalve op maandag.

Interactieve game voor de kids

Niet alleen klassiekers of sportauto’s kom je in het Louwman Museum tegen, ook aan de kids is gedacht! Het museum gaat met de tijd mee en heeft speciaal voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar een app ontwikkeld die een interactief spel is en ‘het Louwman Museum Mysterie’ heet. Het vrij toegankelijke wifi-netwerk in het museum maakt het dan mogelijk dat kinderen tijdens hun bezoek allerlei vragen kunnen beantwoorden en filmpjes kunnen bekijken waarop eigenaar Louwman zelf verheldering geeft op enkele belangrijke auto’s uit de collectie van het museum. Spelenderwijs leren kinderen zo beetje bij beetje meer over de geschiedenis van de automobiel.

Bekijk hier de toegangskaarten >>

Review:

Heb jij een ervaring met het bezoeken van het museum, laat dit dan hieronder weten.

Louwman museum
4 met 1 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.