Louwman museum tickets

Louwman Museum tickets

Over het Louwman Museum. Koop nu tickets!
Het Louwman Museum bevindt zich in Den Haag aan de Leidsestraat. Centraal in de collectie staan oude auto’s, koetsen van vroeger en historische motorfietsen en brommers. Het Louwman Museum is opgericht in 1969 en stond aanvankelijk bekend als het Nationaal Automobiel Museum en de Louwman Collection. Eigenaar is een telg uit het geslacht Louwman. Deze familie verzamelt al sinds 1934 auto’s. Inmiddels bestaat de Louman-collectie uit ruim 250 historische auto’, oldtimers en bijzondere automobielen van ongeveer 100 automerken. De Louwman-collectie geldt als de grootste privécollectie auto’s ter wereld en wordt door kenners gezien als het mooiste historische autopark wereldwijd. Lees hieronder ook meer over de tickets.

Bekijk hier de tickets >>

Topstukken uit de collectie van het Louwman Museum

Louwman museum tickets

Bron: https://www.louwmanmuseum.nl/Ticket-winkel/Tickets-stap-1.aspx

Het Louwman Museum is een absolute verplichting voor iedereen die iets met auto’s, technologie en/of geschiedenis heeft. Als je in het Louwman Museum bent, zorg er dan voor dat je de volgende bezienswaardigheden zeker niet mist:

  • Benz Patent Motor Car – Deze auto van Benz uit 1885 is het oudste auto-exemplaar van het Louwman Museum. .
  • Dion-Bouton et Trépardoux – een andere historische auto, van Franse makelij en gebouwd in 1887. Een schitterende automobiel, die geldt als een van de oudste auto’s ter wereld. Deze auto reed op een stoomketel en kon maar liefst 60 kilometer per uur halen.
  • Diverse modellen van de Spyker – In het assortiment zijn diverse modellen van ht unieke Nederlandse automerk Spyker te zien.
  • Jaguar D-type XKD 606 – Absoluut een van de topauto’s van het Louwman Museum. Deze uit won in 1957 Le Mans. De auto is opgebouwd uit twee Jaguars. Deze zijn door het Louwman aan elkaar verbonden en gerestaureerd, zodat de originele uitvoering van 1957 bereikt kon worden.
  • Brooke 25/30-HP Swan Car – Deze bizarre auto heeft de vorm van een zwaan. De auto is gemaakt door een in India woonachtige Shot, die met zijn zwanenauto de elite wilde shockeren. Dat lukt hem wonderwel!

Bekijk hier de toegangskaarten >>

Bovenstaande modellen zijn slecht een kleine greep uit de fantastische autocollectie in het Louwman Museum. Dit museum is dan ook een niet te missen uitstapje waar heel het gezin plezier aan zal beleven.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Louwman museum tickets
4 met 1 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.