Louwman museum prijs

Louwman Museum prijs

De autocollectie die te bewonderen is in het Louwman Museum, is door twee generaties van de familie Louwman samengesteld. Pieter Louwman, een Nederlandse Dodge-importeur, begon de inmiddels uitgebreide collectie in 1934 met de aanschaf van een Dodge. De huidige eigenaar van de auto’s, motorfietsen en koetsen van het museum is zijn zoon Evert. Evert is eveneens auto-importeur van beroep. Autokenners en -liefhebbers kunnen 150 jaar autogeschiedenis bekijken, die wordt getoond aan de hand van zo’n 250 voertuigen. Ook voertuigen van beroemdheden, zoals de Cadillac van Elvis Presley en de Aston Martin die in de James Bond film Goldfinger door Sean Connery werd bestuurd, zijn opgenomen in de collectie.

Bekijk hier de prijzen >>

Toegangsprijs voor het Louwman Museum

Louwman museum prijs

Bron: https://www.louwmanmuseum.nl/Bezoeken/Bezoekers-informatie.aspx

Voor personen van verschillende leeftijden gelden diverse tarieven. De entreekosten bedragen per persoon voor:

  • Volwassenen € 15,00
  • Kinderen van 13 tot en met 18 jaar € 7,50
  • Kinderen van 5 tot en met 12 jaar € 5,00
  • Kinderen van 0 tot en met 4 jaar gratis

Bekijk de actuele prijzen op de website.

Wanneer je het museum met een groep van 15 personen of meer bezoekt, dan betaal je een groepstarief van € 13,00 per persoon voor een toegangskaart. Tickets zijn zowel aan de kassa van het Louwman Museum als online te koop. De Museumkaart wordt geaccepteerd door het museum. Je betaalt op vertoon van de museumkaart geen toegangskosten. Het is mogelijk om aan de kassa van het Louwman Museum een Museumkaart aan te schaffen, mocht je deze nog niet hebben. Je kunt dan direct gebruikmaken van gratis entree in alle musea die deze kaart accepteren. Een leuke extra is dat de Museumkaart je ook gratis toegang geeft tot de tijdelijke tentoonstellingen die in het museum worden gehouden.

Het Louwman Museum Mysterie

Het Louwman Museum Mysterie is een applicatie die je kunt downloaden op je tablet of mobiele telefoon. Deze applicatie toont verschillende filmpjes en diverse meerkeuzevragen, die onder andere betrekking hebben op de museumstukken. De applicatie is bedoeld voor jeugd in de leeftijdscategorie 8 tot en met 14 jaar. Door dit interactieve spel te spelen, leren zij op een speelse, toegankelijke manier meer over de auto’s en hun geschiedenis.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Louwman museum prijs
4.5 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.