Louwman museum openingstijden

Louwman Museum openingstijden

In het Haagse Louwman Museum, dat eerder bekend stond onder de namen de Louwman Collection en het Nationaal Automobiel Museum, vind je een interessante collectie aan automobielen, koetsen en motorfietsen. Ook de collectie die voorheen te zien was in het Autotron in Rosmalen, is sinds 2005 te zien in Den Haag. De ruim 250 auto’s tellende verzameling bevat onder meer een De Dion-Bouton et Trépardoux uit 1887, wat een van de oudste auto’s ter wereld is. Ook is de enige overgebleven Eysink in de verzameling opgenomen. Het exemplaar stamt uit 1912 en vond zijn oorsprong in de Nederlandse stad Amersfoort. Bekijk hieronder de openingstijden van het museum en meer over de shop.

Bekijk het hier en de tickets >>

De openingstijden van het Louwman Museum.

Louwman museum openingstijden

Bron: https://www.louwmanmuseum.nl/Bezoeken/Bezoekers-informatie.aspx

Het Louwman Museum is van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Een overzicht van de openingstijden gedurende feestdagen is als volgt:

  • Eerste en tweede paasdag 10:00 – 17:00 uur
  • Koningsdag gesloten
  • Hemelvaart 10:00 – 17:00 uur
  • Eerste en tweede pinksterdag 10:00 – 17:00 uur
  • Prinsjesdag 10:00 – 17:00 uur
  • Kerstavond (24 december) 10:00 – 16:00 uur
  • Eerste kerstdag gesloten
  • Tweede kerstdag 10:00 – 17:00 uur
  • Oudjaarsdag 10:00 – 16:00 uur
  • Nieuwjaarsdag gesloten

Op maandagen is het Louwman Museum gesloten, maar er zijn regelmatig uitzonderingen. Voor een overzicht van afwijkende openingstijden kun je een kijkje nemen op de website van het museum. Hier vind je eveneens informatie omtrent tijdelijke exposities.

House of Lords en de museumshop

In het museum is een winkel gevestigd waar je leuke auto gerelateerde, originele cadeaus kunt vinden. Denk hierbij aan schaalmodellen van de voertuigen. Dit soort bijzondere artikelen zijn leuk om weg te geven, maar ook leuk om zelf te houden als aandenken. Als je tijdens een dagje in het museum in Den Haag wilt genieten van een hoogwaardige maaltijd, dan kun je terecht in het restaurant. House of Lords is de cateraar die het eten rond het middaguur verzorgt. Ambachtelijke kwaliteit staat hoog bij hen in het vaandel. De openingstijden van het restaurant zijn gelijk aan die van het Louwman Museum. Vanaf 11:30 uur wordt er lunch geserveerd.

Louwman museum openingstijden
4.7 met 12 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.