Linnaeushof

Linnaeushof is een gigantische speeltuin waar kinderen zich een hele dag kunnen vermaken. Het park is opgedeeld in verschillende delen, een peuter gedeelte voor de jongste kinderen en een gedeelte met grotere uitdagende speeltoestellen voor de oudere kinderen. Het meeste is buiten, goed weer is een pre als je Linnaeushof wil bezoeken, maar het is niet erg als er een paar druppels vallen. In het park zijn twee binnengedeeltes. En als het warm is, kun je gewoon je zwembroek meenemen om afkoeling in de waterspeeltuin te vinden.

Peuter- en kleuterspeeltuin Linnaeushof

Jonge kinderen willen graag overzicht en speeltoestellen die geschikt zijn voor kleine voeten en handen. Speciaal voor hun is er in het midden van het park de Peuter- en kleuterspeeltuin. Breng een bezoek aan het huis van Bennie Broek of leer het verkeer kennen in het verkeerspark.

Natuurlijk kan er ook met zand gespeeld worden in een hele grote zandbak vol gravers en andere attributen.

Linnaeushof_peuter-kleuterspeeltuin

Grote speeltuin

In dit speelgedeelte zijn de speeltoestellen te vinden voor de grotere kinderen. Kruip als een konijn door een buis of ga de strijd aan met andere karts tijdens het karten. Kartwagentjes zijn toegankelijk vanaf 130, maar er zijn ook karretjes waar je met kleinere kinderen als ouder mee mag rijden.

Of ga langs een net over het water naar het pirateneiland. Onder het net kan er met waterfietsen gevaren worden. Ben je avontuurlijk in gesteld? Je kunt natuurlijk ook het meer oversteken in de Sky dive.

Linnaeushof_grotespeeltuin

Linnaeushof-Pirateneiland

Waterspeeltuin de Oase

Spelen met water, dat vinden kinderen altijd leuk en helemaal als het warm is. Ouders kunnen op zoek naar wat afkoeling. Dit waterdeel is geen zwembad, zwemmen zal dan ook niet gaan. De speeltoestellen staan in een laagje water van ongeveer dertig centimeter.

Linnaeushof_waterspeeltuin

Binnenspeeltuin

In het park zijn twee binnengedeeltes. Het eerste kom je tegen aan het begin en is te vinden bij het restaurant en de wc’s. Kinderen kunnen hier botsen in de botsauto’s of met een skelter door de lucht fietsen. Verder kun je varen met radiografisch bestuurbare bootjes, met blokken bouwen en meer.

Het andere binnendeel is te vinden in de Peuter- en kleuterspeeltuin. In dit deel kan er van harte lust geklauterd worden. Er is een podium waar Bennie Broek een paar keer per dag optreed en kinderen tijdens zijn optreden mee kunnen dansen.

En meer…

Uitrusten kun je in het restaurant of op het terras. Je kunt ook zelf eten en drinken meenemen en dit op het picknickveld opeten. Een andere manier om uit te rusten is het treintje. Dit treintje legt een grote route door het park af en tijdens het rusten heb je een uitzicht over heel Linnaeushof.

Linnaeushof_treintje

Ben je toe aan iets anders om de dag mee te beginnen of mee af te sluiten. Even een rustige activiteit na al dat rennen en spelen? Of misschien heb je het hele park gehad en wil je gewoon nog meer. Ga dan een partijtje golfen bij de midgetgolfbaan.

Linnaeushof is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen tussen de 1 en 12. Het is groot genoeg om je er een hele dag te kunnen vermaken.

Kaartjes voor Linnaeushof kun je het best online bestellen, scheelt een wachtrij aan de kassa en bespaard 5-10% op de entreeprijs.

Adres
Glipperweg 4c
2104 AK Heemstede

Linnaeushof

Wil je je kind een erg leuke dag bezorgen op een plek waar hij of zij z’n energie goed kwijt kan met allerlei leuke attracties? Ga dan naar Linnaeushof, een wereld van plezier waarbij je kind ook zelfs de hoogte in kan. Met meer dan 350 speeltoestellen is er genoeg keuze in ieder geval!

Hindernisbaan

Sinds enkele jaren is er in het park een hindernisbaan voor de kinderen die wel van een uitdaging houden. Lopend over balken of slingerend aan een stuk touw mag je je door de baan manoeuvreren.

Glijbanen

Het park kent vele glijbanen welke je natuurlijk allemaal uitgetest moet hebben. De kruipspin is een leuk voorbeeld hiervan: het is een uniek netwerk van glijbanen die over elkaar heen lopen. Ga naar elkaar op zoek in deze tunnels, pas je wel op dat jullie niet verdwalen? Of maak gebruik van de superglijbaan. Hier pak jij een matje en ga je de wedstrijd aan met anderen wie het snelst beneden is!

Kartbaan

Dit is aanbevolen voor de kinderen (en ouders) die houden van lekker racen. Stap in de karts en wordt de snelst op de racebaan! Hou er wel rekening mee dat kleine kinderen hier nog niet mee mogen, vanaf 1.30m is het toegestaan om te rijden.

Waterpret

Is het erg warm en wil je even afkoelen? Spring dan eens in de verkoelende waterspeeltuin. Met diverse glijbanen en veel leuke elementen voor de de kinderen is hier veel waterplezier gegarandeerd! Je kunt ook in een waterbootje even lekker in het water rondom het pirateneiland fietsen. Pas wel op voor piraten! Het piraten eiland is alleen te bereiken via een brug van touw, zo hebben de kinderen nog eens een extra leuke manier van klauteren.

Verkeerspark

Tuut, tuut, aan de kant! In het verkeerspark kan je lekker met je fiets rondrijden en ook tegelijkertijd rekening houden met de verkeersregels die ook hier van toepassing zijn. Een leuke manier om even uit te razen!

In de lucht

Ga je liever de lucht in? Dat kan in de binnenspeeltuin met de skelters, zo heb je het overzicht over iedereen terwijl je al zwaaiend over hen fietst. In de buitenlucht kan je ook nog eens uitkijken over het park wanneer je in de monorail stapt.

Linnaeushof Expres

Stap je in? Met deze trein rijd je door het park en kan je alle attracties nog eens bewonderen en kun je alvast bedenken waar je je wilt gaan uitleven.

Overnachten in de buurt van Linnaeushof

Duinmar

Duinmar ligt vlakbij het strand. Combineer een dagje strand met een bezoek aan Leiden of Haarlem. En uiteraard een dagje Linnaeushof. Op het park is een zwembad. Kinderen kunnen zich prima vermaken bij de speeltuin.

Duinmar ligt op ongeveer een kwartier rijafstand van Linnaeushof

Wijde AA

Dit park ligt vlakbij een jachthaven.  Er is een natuurbad en voldoende vis gelegenheid. Je kunt ook surfen. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin.

Vakantiepark Wijde AA ligt op een half uur rijafstand van Linneaushof.

Last updated: donderdag 4 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *