Lange Jan Efteling

Lange Jan Efteling

Wie kent hem niet? De man die boven alle bomen van Sprookjesbos in de Efteling uit tuurt? Langnek of Lange Jan inderdaad. Lange Jan is al sinds de oprichting van de Efteling een vaste waarde in het park en is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de mascottes van het park.

Bekijk hier alle informatie over Langnek / Lange Jan >>

Wie is Lange Jan?

Lange Jan is één van de bekendste figuren uit het sprookje “De zes dienaren” van de Gebroeders Grimm. Nochtans is zijn rol in het sprookje eerder beperkt. In “De zes dienaren” tracht een prins zijn queeste naar een prinses samen met zes mannen tot een goed einde te

Lange Jan Efteling

Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/sprookjesbos/de-zes-dienaren

brengen. Allemaal hebben ze een speciale eigenschap. Doordat Lange Jan zo ver kan kijken, ziet hij dat de prinses aan de andere kant van het koninkrijk zit en aan het huilen is. Volgens “Het Efteling Sprookjesboek” zou Langnek naar de Efteling zijn gekomen omdat hij daar nooit uitgekeken raakt.

4,8 meter nek van Lange Jan in de Efteling.

Wanneer je je wandeling maakt doorheen het Sprookjesbos, is Lange Jan het derde sprookje dat je zult passeren. Hij zit pal tussen het Kabouterdorp het huis van de oma van Roodkapje. Lange Jan zit zelf op een lage rots met een klein vijvertje eromheen. Hij draagt een gele tuniek met daarover een korte rode cape. Om zijn middel zit een bruine riem. Zijn broek heeft een groenachtige kleur. Aan zijn voeten heeft hij rode laarsjes met veters. Zijn nek komt telkens op een gezapig tempo vanuit de kraag naar boven. Wanneer hij boven is meet de totale nek van Lange Jan maar liefst 4,8 meter. De allereerste Lange Jan die in de Efteling een plekje kreeg was ontworpen door Anton Pieck. Deze was iets kleiner, strenger en magerder dan de huidige variant. De Langnek die je nu kunt bewonderen in de Efteling is een ontwerp van Ton van de Ven.

Review Lange Jan.

Wat vind je van Lange Jan? Hieronder kan je je mening geven.

Lange Jan Efteling
4.9 met 41 stemmen

4 Berichten

Moderator

33 minuten ago

Wat is jouw mening over Lange Jan, vind je het de moeite waard om te bezoeken als je in het park bent?

PretparkenNederland

33 minuten ago

Vind jij deze attractie tof?

PretparkenNederland

33 minuten ago

De bekende Lange Jan (Langnek) is natuurlijk de moeite waard om te bezoeken als je in het pretpark bent. Wat vond jij van dit? We zijn benieuwd naar je mening.

Moderator

33 minuten ago

Wat is jouw mening over de Lange Jan?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.