Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell.

Ten midden van een 64 hectare groot natuurgebied van de Anna Palownapolder bevindt zich het Landgoed Hoenderdaell. Landgoed Hoenderdael bestaat uit drie onderdelen:

  • Stilte gebied.
  • Dierenpark.
  • Stichting leeuw.

Bekijk hier de overnachtingen om naar Landgoed Hoenderdaell te gaan >>

Stilte gebied in Landgoed Hoenderdaell.

Landgoed Hoenderdaell
Bron: https://www.hoenderdaell.nl/het-park/lori-tuin/

Landgoed Hoenderdaell heeft een prachtig stilte gebied. Wilde planten en vrijlopende dieren gedijen hier goed. Landgoed Hoenderdaell is voor natuurliefhebbers een unieke beleving. Dieren zoals Schotse Hooglanders, emoes, nandoes, edelherten, vossen, knaagdieren en verschillende soorten vogels bewegen zich vrij in dit diverse natuurschoon. Het stilte gebied heeft hoogteverschillen in het landschap bedekt met wilde bloemen en plantgroei. Wandelaars mogen zich mengen tussen de fauna in een oase van rust. Parkeer uw auto gratis bij Landgoed Hoenderdaell en laat de bewoonde wereld achter voor een enerverende ervaring tussen de wilde dieren.

Dierenpark.

Het dierenpark van Landgoed Hoenderdaell staat bekend als de diervriendelijkste dierentuin van Nederland. De grote roofdieren als tijgers en leeuwen hebben veel bewegingsvrijheid en kunnen door kijkgaten geobserveerd worden door hun bezoekers. De dieren worden op die manier behoed voor stress. In het dierenpark moet u niet vreemd opkijken als er een aapje op uw schouder klimt. Het dierenpark is een ware speeltuin voor de brutale aapjes en ze zijn dol op kinderen. De lorituin is een ware eyecatcher van het dierenpark. De bontgekleurde papegaaien zijn niet verlegen en hebben de grootste plezier met hun gasten.

Dagkaarten zijn voor kinderen tot 2 jaar gratis en voor kinderen van 3 tot 4 jaar is er een gereduceerd tarief. Ook het parkeerbeleid is gratis en het gehele dierenpark is rolstoel-vriendelijk.

Tip! Online dagkaarten bestellen is goedkoper.

Stichting Leeuw.

Stichting Leeuw zet zich in voor alle grote roofkatten. Katachtigen zoals tijgers en leeuwen worden helaas enorm bedreigd. Stichting Leeuw heeft op Landgoed Hoenderdaell een opvangcentrum voor allerlei soorten roofkatten. Met de inzet van gepassioneerde vrijwilligers hebben zij als doel om deze grote roofdieren te rehabiliteren en hen weer terug te laten keren naar de wilde natuur.

Meer leuke parken vind je hier.

Vragen of opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *