Kröller Müller museum

Het Kröller Müller museum

Het Kröller Müller museum, prachtig gelegen midden in de Veluwe, herbergt de op één na grootste collectie Vincent van Gogh verzameling ter wereld, 90 schilderijen en maar liefst ruim 180 tekeningen. Maar er valt zoveel meer te ontdekken in dit prachtige museum, zoals werken van de grootmeesters Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In totaal bevat dit museum 20.000 werken, je komt ogen tekort om alles te kunnen zien en in je op te nemen.

Bekijk hier de tickets >>

80 jaar Kröller Müller museum

Het Kröller-Müller museum bestaat dit jaar 80 jaar, en het hele jaar door zullen er festiviteiten plaatsvinden, een uitgelezen kans om nog dit

Kröller Müller museum

Bron: https://krollermuller.nl/uniek-in-elk-seizoen

jaar een bezoek te brengen aan dit museum.

  • Monsieur Jacques

In het midden van het museum bevindt zich het restaurant “Monsieur Jacques”, je kunt hier genieten van een heerlijke lunch, of gewoon een koffie of thee met iets lekkers erbij.
Het restaurant biedt een zeer mooi uitzicht over de tuin, de gerenommeerde beeldentuin!

  • De beeldentuin

Deze beeldentuin is een van de grootste in Europa, hier vind je 160 sculpturen van tal van meesters. Het is er heerlijk wandelen, of gewoon even liggen in het gras, en genieten van de rust.

  • Gezinsvriendelijk

Aan de kinderen is ook gedacht; er zijn dagelijks tal van activiteiten te doen, zoals het museum Dobbelspel of de diverse speurspellen, ook voor de peuters zijn er tal van mogelijkheden, het is dan ook een gezinsvriendelijk museum te noemen.

  • Groepen

Voor groepen is er een rondleiding aan te vragen die je door het hele museum, inclusief de beeldentuin leidt. Ook rondleidingen op maat behoren tot de mogelijkheden.

Wat ons betreft zijn dit de hoofdpunten:

  • De wereldberoemde Vincent van Gogh collectie
  • De beeldentuin
  • Het heerlijke restaurant
  • De prachtige omgeving, vol natuurpracht
  • Je raakt nooit uitgekeken.

Het Kröller Müller is na 80 jaar nog steeds een prachtig museum, met een prima restaurant. Een weldaad voor al je zintuigen!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Kröller Müller museum
4.3 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.