Kröller Müller museum openingstijden

Kröller Müller Museum openingstijden

Als Vincent van Gogh een van je favoriete kunstenaars is, dan kun je in het Kröller Müller Museum je hart ophalen. Met ruim 180 tekeningen van Van Gogh en circa 90 van zijn schilderwerken is de collectie van dit museum de op één na grootste verzameling ter wereld. De werken van Van Gogh worden in wisselende opstelling getoond. Ook werken van grootheden als Georges Seurat, Pablo Picasso en Claude Monet zijn in dit Otterlose museum te bewonderen. Lees hieronder meer over de openingstijden van het Kröller Müller museum.

Bekijk hier de tickets >>

De openingstijden van het Kröller-Müller Museum

Kröller Müller museum openingstijden

Bron: https://krollermuller.nl/openingstijden-en-prijzen

Het museum is van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Op de onderstaande feestdagen gelden dezelfde openingstijden:

  • Pasen
  • Koningsdag
  • Pinksteren
  • Hemelvaartsdag
  • Bevrijdingsdag
  • Kerst

Op nieuwjaarsdag en op de maandagen is het museum gesloten. Handig om te weten is dat het museum op de vrijdagen over het algemeen de minste bezoekers heeft. Dit is ideaal wanneer je in alle rust de museumstukken wilt bekijken.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Kröller-Müller Museum ligt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom betaal je bij een bezoek aan het museum eveneens entreekosten voor het park. Door de locatie van het museum kun je een bezoek eenvoudig combineren met een wandeling of een fietstocht door de Veluwse natuur. Ga heerlijk zitten in het park om te picknicken of bezoek het Jachthuis Sint Hubertus, dat van oorsprong het buitenhuis van het Kröller-Müllerechtpaar was.

De Beeldentuin

Naast schilder- en tekenwerken van bekende artiesten kun je in de 25 hectare grote buitenzaal van het museum moderne beeldhouwwerken bekijken. Deze buitenzaal wordt de Beeldentuin genoemd. In deze beeldentuin komen de natuur en de beeldhouwwerken van onder andere Marta Pan en Jean Dubuffet samen. Houd er wel rekening mee dat sommige werken in de winterperiode niet toegankelijk zijn. De Beeldentuin is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 16:30 uur. Deze tijden gelden ook voor de feestdagen, waarop het Kröller-Müller Museum geopend is.

Bekijk de actuele openingstijden van het museum op de website.

Kröller Müller museum openingstijden
4.7 met 7 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.