Kasteelpark tickets

Kasteelpark tickets

In het Limburgse plaatsje Born staan de oude ruïnen van Kasteel Born. De tuinen en het park van het kasteel zijn omgebouwd tot Kasteelpark Born. Hier kun je in alle rust ontspannend wandelen en genieten van de vele dieren en natuur. Ondertussen kun je in het park alles leren over de geschiedenis van Kasteel Born en ook voor kinderen is het Kasteelpark een hele belevenis. Ook zij kunnen dieren bekijken, vragen stellen aan de dierenverzorgers en dieren aaien op de kinderboerderij. Als ze willen kunnen de kinderen in het midden van de park heerlijk spelen in de speeltuin terwijl de ouders op het naastgelegen terras aan de koffie gaan.

Bekijk hier de overnachtingen in Limburg om naar het Kasteelpark te gaan >>

Dieren in Kasteelpark Born.

Kasteelpark tickets
Bron: https://kasteelparkborn.nl/het-park/

Kasteelpark Born heeft een grote verscheidenheid aan dieren. Bij aankomst word je al ontvangen door typische kasteeldieren zoals zwanen, ganzen en eendjes die in de kasteelgracht zwemmen, maar ook nieuwsgierige alpaca’s die in de weide lopen. Wanneer je rustig het Kasteelpark doorloopt kom je andere beesten tegen, zoals de majestueuze damherten, nandoes, kamelen, wasberen, lynxen, berberapen, wallabies en stekelvarkens. Daarnaast heeft het Kasteelpark een doorloopvolière met rondvliegende parkieten. Er zijn overigens nog vele andere vogelsoorten in het Kasteelpark te bezichtigen, zoals papegaaien en diverse roofvogels. In het kriebelhuis maak je kennis met reptielen en insecten, zoals schildpadden, vogelspinnen, leguanen en er staan allerlei tropische planten.

Entree tickets Kasteelpark Born

Kasteelpark Born hanteert zeer redelijke prijzen wat een dagje uit nog leuk maakt. Zo betalen volwassen € 7,50 en kinderen tot 12 jaar € 6,00. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Mindervaliden en 65 plussers, alsmede een begeleider van hen betalen € 6,00 per persoon. Parkeren bij Kasteelpark Born is geheel gratis en het is één van de weinige dierenparken waar honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Wanneer je het zo’n leuk park vind om vaker te bezoeken, om dieren te bekijken of gewoon om ontspannen rond te wandelen, dan kun je een jaarabonnement verkrijgen voor € 25,- per jaar voor volwassenen en € 18,- per kind.

Lees hier meer over het Kasteelpark in Born.
Bekijk hier de openingstijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *