Kamelenmelkerij Berlicum

Kamelenmelkerij Berlicum

In Berlicum vind je de unieke kamelenmelkerij Smits. Dit is de enige in heel Europa en zij verkopen ook daadwerkelijk de melk. Dit is een heel goed alternatief voor koemelk en is een stuk lekkerder dan je nu verwacht.

Bekijk hier overnachtingen om naar de Kamelenmelkerij te gaan >>

Op safari in Kamelenmelkerij Berlicum.

Kamelenmelkerij Berlicum
Bron: https://www.kamelenmelk.nl/

Het leuke is dat je hier ook op een speciale kamelensafari kunt gaan. Daarbij komen alle aspecten van de boerderij aan bod en mag je heel veel dingen zelf proberen. Een jonge kameel noem je, net als bij koeien, een kalfje. Deze moeten met de fles gevoed worden en dat mag je zelf proberen. Als je het durf, mag je zelf op een volwassen kameel zitten. Dit is een stuk hoger dan je nu waarschijnlijk denkt. De schofthoogte (hoogte van de rug) van een kameel kan oplopen tot maar liefst twee en halve meter en in totaal wel 3 en halve meter zelfs.

Het leukste is natuurlijk dat je de melk die je zelf tijdens de safari hebt gemolken, mag proeven. Doordat koeien en kamelen hetzelfde eten, namelijk gras, komt de smaak heel erg overeen.

Bereikbaarheid

Berlicum ligt vlakbij Den Bosch en is daardoor gemakkelijk te bereiken vanuit ons hele langs middels de A2. Op het erf kun je jouw auto of fiets parkeren. Vanaf ‘s Hertogenbosch centraal gaan er bussen die in de buurt van de melkerij stoppen. Dankzij de ruime openingstijden is het ook de moeite waard als je wat verder weg woont.

Prijzen

Hoeveel het kost om een dagje langs te gaan, ligt eraan wat je precies wilt doen. Een safari kost 10 euro per persoon en is dus ontzettend betaalbaar. Als je met een grote groep komt is het ook mogelijk om hier blijven eten. Voor een bedrag van 5 euro per persoon kun je zelf op eigen gelegenheid door het park lopen met een boekje vol informatie. Achteraf mag je dan natuurlijk ook nog de melk proeven!

Meer leuke parken.

Vragen of opmerkingen?
Laat dan hieronder een bericht achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *