Julianatoren openingstijden

Julianatoren openingstijden

Wat zijn de openingstijden van Kinderpretpark Julianatoren?
De Julianatoren is een kinderpretpark bij Apeldoorn en die bol staat van de kinderattracties. Je kunt hier met een gerust gevoel je kinderen loslaten, in de wetenschap dat ze een fantastische dag zullen beleven. Het park kent naast de attracties ook verschillende shows. In deze shows spelen vaak de mascottes van de Julianatoren een hoofdrol, zoals Jul de muis en Julia de muis of mevrouw Suikerspin en meneer Kaasgaaf. Op normale openingsdagen is het park geopend vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur. In het zomerseizoen is het park ook enkele dagen geopend tot 20:00 uur. Lees hieronder meer over de Julianatoren openingstijden.

Bekijk hier de openingstijden >>

Geschiedenis van Julianatoren

In 1909 werd prinses Juliana geboren. Naar aanleiding daarvan werd er in Apeldoorn de prinses Juliana toren gebouwd, die in 1910 gereed kwam. Al snel

Julianatoren openingstijden

Bron: https://www.julianatoren.nl/info/openingstijden

kwamen er lachspiegels bij als tweede attractie. Met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog moest de naam veranderd worden naar Julia Toren. Na de oorlog werd de oude naam weer aangenomen en vanaf 1948 heette het koningin Juliana toren. Vanaf 2014 wordt standaard de naam Julianatoren gebruikt. Vanaf de jaren 50 werd het park flink uitgebreid met allerlei attracties, zoals een spookhuis, autootjes en motorboten. In 1963 werd het park nog groter, door samenvoeging met het pretpark Prins Bernhard Dal, dat plaats moest maken voor een waterwingebied. Julianatoren is momenteel nog steeds een enorm populair park onder kinderen en wordt veelvuldig bezocht tijdens schoolreisjes.

Attracties

De attracties in Julianatoren zijn gemakkelijk in te delen in verschillende categorieën, zoals stoere attracties, attracties voor de hele familie en attracties voor de allerkleinsten. Onder de stoere attracties vind je bijvoorbeeld Jul’s rollerskates, een leuke achtbaan, de springende piraat, een wildwaterachtbaan of de tollende hoed, waarin je met meerdere personen in een grote Mexicaanse hoed gaat zitten en hevig heen en weer tolt. De attracties voor de familie zijn leuk om met het hele gezin te beleven. Dit kan een reuzenrad zijn, een carrousel of Jul’s treintje, waarbij je met een trein een ritje door het park kunt maken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, met leuke en wat rustigere attracties.

Shows

Julianapark staat ook bekend om de vele shows speciaal gericht op kinderen. Voordat het park opengaat vindt er een openingsshow plaats door Jul en Julia de muis. Daarna vinden er gedurende de hele dag op diverse podia elk uur shows plaats, waarin één of meerdere mascottes van het park een hoofdrol spelen. De shows bestaan uit veel muziek en dans, waarbij de kinderen betrokken worden. Na elke show vindt er een meet & greet plaats, waarbij je de mascottes mag knuffelen en om een handtekening mag vragen.

De openingstijden van de Julianatoren.

Benieuwd naar de actuele openingstijden van de Julianatoren? Dan kan je het beste eventjes naar de website van Julianatoren.nl gaan (Julianatoren openingstijden actueel).

Julianatoren openingstijden
4.5 met 19 stemmen

1 Bericht

PretparkenNederland

34 minuten ago

Iemand nog meer informatie gevonden over de openingstijden van de Julianatoren?

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Laatste reacties

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.