Joods Historisch Museum

Joods Historisch Museum

Wil jij meer weten over het Jodendom? In het Joods Historisch museum in Amsterdam kom je er alles over te weten. In dit Amsterdamse museum wordt niet alleen de geschiedenis van het Jodendom belicht, ook vind je er meer dan 11.000 historische kunstvoorwerpen en objecten. Wat ook bijzonder is: het museum is gevestigd in vier voormalige synagogen. Echt een stukje Joodse cultuur dus!

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder weergegeven worden.

Bekijk hier de tickets >>

De historische collectie
Joods Historisch museum

Bron: https://jck.nl/nl/locatie/joods-historisch-museum

De collectie met historische voorwerpen en objecten verandert eens in de zoveel tijd. Slechts een klein deel van alle voorwerpen wordt tentoongesteld. Er is namelijk erg veel bewaard gebleven, dat niet alles tegelijkertijd een plek kan krijgen. Ben je er een aantal jaren geleden geweest? Dan zou het dus zomaar kunnen dat je nu een compleet andere tentoonstelling te zien krijgt.

De Joodse geschiedenis

Het Jodendom is één van de oudste religies en heeft dan ook een lange, rijke geschiedenis. Waarschijnlijk weet je wel het een en ander over de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het Joods Historisch Museum kom je hier nog veel meer over te weten. Wat was bijvoorbeeld de invloed van de Tweede Wereldoorlog op de Joodse cultuur? Een interessant stuk uit de geschiedenis. En wat dacht je van al die tijd daarvoor? Aangezien het Jodendom een van de oudste religies is, valt daar genoeg over te vertellen. Hoe heeft het Jodendom zich in de loop van de jaren eigenlijk ontwikkeld? En hoe ontwikkelt het Jodendom zich nu, in de 21e eeuw? Allemaal interessante vragen, die tijdens een bezoek aan het Joods Historisch Museum worden beantwoord.

Een bezoek aan het Joods Historisch Museum

Misschien ga je binnenkort een dagje naar Amsterdam? Een bezoek aan het Joods Historisch Museum is daar goed mee te combineren. Het museum is elke dag geopend: van maandag tot en met zondag. Museumkaarthouders krijgen gratis toegang tot alle locaties van het museum. Meer informatie? Bezoek de website van het Joods Historisch Museum.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder weergegeven worden.

Joods Historisch Museum
4 met 1 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.