Joods Historisch Museum openingstijden

Sinds 1987 kun je in Amsterdam, aan de Nieuwe Amstelstraat 1, het Joods Historisch Museum bezoeken. In dit museum komen veel onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld de Joodse cultuur, religie en geschiedenis. Het perceel waar het museum gevestigd is, is onderdeel van een complex dat bestaat uit vier toenmalige Hoogduitse synagogen. Namelijk: Obbene Sjoel (1685), Dritt Sjoel ( 1700 ), de Grote Sjoel ( 1671 ) en de Neie Shul ( 1750/1752 ).

Bekijk hier meer informatie en tickets >>

Het arsenaal dat het museum aanbiedt bestaat uit meer dan 11.000 kunstvoorwerpen, ceremoniële en historische voorwerpen. Van deze collectie is ongeveer 5% altijd in het museum te bewonderen. De overige onderdelen is in opslag of wordt wisselend tentoongesteld. Verder is er een grote mediatheek aanwezig met boeken, tijdschriften, brochures, Joodse weekbladen en een grote collectie met video’s, foto’s en muziek. Deze collecties zijn allen open voor het publiek.

Joods Historisch museum openingstijden

Bron: Joods Historisch museum openingstijden

Ben je van plan om het museum te bezoeken? Dan is het wel zo makkelijk als je van tevoren weet wanneer het geopend is. Op deze manier kun je het bezoek goed plannen. De openingstijden zijn als volgt:

Openingstijden van het museum.

  • maandag 11:00–17:00
  • dinsdag 11:00–17:00
  • woensdag 11:00–17:00
  • donderdag 11:00–17:00
  • vrijdag 11:00–17:00
  • zaterdag 11:00–17:00
  • zondag 11:00–17:00

Let er op dat de openingstijden kunnen wijzigen. Raadpleeg dan ook de website van het museum zelf voor de actuele tijden. Verder is het belangrijk om te vermelden dat er ook een kindermuseum aanwezig is, zodat het voor de kleinere bezoeker ook interessant is om een kijkje te gaan nemen. De kinderen maken kennis met het Joodse leven, maar op een speelse manier die hen aanspreekt. Het museum is opgesteld alsof de kinderen een huis van een Joodse familie bezoeken. In de zes verschillende kamers zijn diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd. De kinderen kunnen bijvoorbeeld broodjes bakken in de koosjere keuken, of Hebreeuws leren in de studeerkamer. Er worden wekelijks andere activiteiten georganiseerd voor het Kindermuseum. Op de website van het museum staat ook aangegeven wat de mogelijkheden zijn als je het museum met een klas of een groep wilt bezoeken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Joods Historisch museum openingstijden
4 met 2 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *