Joods Historisch museum adres

Joods Historisch museum adres

De unieke locatie van het Joods Historisch Museum. Bekijk hieronder het adres.
Het Joods Historisch Museum bevind zich in het centrum van onze hoofdstad: Amsterdam. Bijzonder aan het museum is de unieke, historische locatie. Het museum is namelijk gevestigd in vier voormalige synagogen. Dit zijn allemaal authentieke, monumentale gebouwen. Een unieke museumlocatie! Bekijk hieronder ook het adres van het Joods Historisch museum.

Bekijk het hier en de tickets >>

De adresgegevens en meer:

  • Wat is er te zien?

In het Joods Historisch Museum kun je van alles ontdekken over de Joodse cultuur en zijn geschiedenis. Hoe was het Jodendom vroeger? Hoe was het om Joods te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog? Daarnaast worden er verschillende schilderijen, films en boeken

Joods Historisch museum adres

Bron: https://jck.nl/nl/page/adressen-en-route

tentoongesteld. Maar ook andere historische objecten en kunstvoorwerpen.

  • Het kindermuseum

Naast het museum voor volwassen kun je in het Joods Historisch Museum ook een bezoek brengen aan het kindermuseum. Het kindermuseum, de naam zegt het al, is speciaal opgezet voor kinderen. Wil je jouw (klein)zoon of (klein)dochter op een speelse manier kennis laten maken met het Jodendom? In het kindermuseum leer je op een speelse manier over de Joodse cultuur en tradities. Er is van alles te zien en te leren. En bovendien: zo heeft je kind meteen een goed spreekbeurt onderwerp voor op school!

  • Het Joods Cultureel Kwartier

Het Joods Historisch Museum bevind zich in het centrum van Amsterdam. Het museum in onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier. Hier vind je bijvoorbeeld ook ook het Nationaal Holocaust Museum. Een verzamelplek van verschillende culturele plekken die één ding gemeen hebben: de Joodse cultuur.

  • Locatie

Het Joods Historisch Museum en het Kindermuseum vind je op het onderstaande adres:

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

  • Bereikbaarheid

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf Amsterdam Centraal pak je metrolijn 51, 53 of 54. Je stapt uit bij de halte Waterlooplein. Of je neemt tram 14 tot halte Waterlooplein. Kom je met de auto? Plan je route via Google maps. Het parkeren van je auto kan in de volgende parkeergarages: Markenhoven, ParkKing Waterlooplein of Stadhuis/Muziektheater.

Joods Historisch museum adres
4.5 met 2 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.