Holle Bolle Gijs

Eén van de bekendste figuren uit de Efteling is toch wel Holle Bolle Gijs! Jong tot oud: iedereen kent de markante man die vanuit de muur op verschillende punten in het park een stukje schoner probeert te krijgen. De leus “Papier hier, dankjewel!” is een veelgehoord gezegde van Holle Bolle Gijs. Een bezoek aan deze attractie mag niet ontbreken bij een dagje in de Efteling. Lees in dit artikel meer over Holle Bolle Gijs.

Oud kinderversje, Holle Bolle Gijs in de hoofdrol.

Wist je dat Holle Bolle Gijs officieel de hoofdrolspeler van een kinderversje was? Volgens het versje kon Gijs zoveel eten, maar bleef hij toch altijd honger houden. De vraatzucht van Holle Bolle Gijs vindt in de Efteling een goed doel: in de vorm van prullenbakken die ondertussen op heel wat punten door het hele park staan.

Je kunt afval (papier) weggooien in de mond van Gijs, wat afval verzamelen en weggooien een stuk minder vervelend (wat zeggen wij: zelfs leuk!) wordt. Na het weggooien word je namelijk ook nog eens vriendelijke bedankt voor je bijdrage. Daarmee is Holle Bolle Gijs een leuke, interactieve manier om afval opruimen te stimuleren. Ook bij kleine kinderen. Jong geleerd is oud gedaan.

10 dingen om niet te missen in de Efteling:

Holle Bolle Gijs in de Efteling

De Holle Bolle Gijs familie van de Efteling bestaat tegenwoordig uit maar liefst 12 man, dus je hebt grote kans dat je er tegen minimaal 1 aan zal lopen tijdens je bezoek aan het attractiepark. Er zijn verschillende varianten in de Efteling te vinden die ook verschillende eigen karaktereigenschappen hebben. Zoals het laten van een boer of een scheet nadat ze een stuk afval ontvangen hebben. De Gijs familie is dus flink uitgebreid en bestaat tegenwoordig uit een jonge baby Gijs tot een opa, een boekanier, een matroos, een Nijntje en een tweeling Gijs. Je vindt de interactieve prullenbakken op belangrijke pleinen en bij grote attracties, zoals het Marerijk, Ruigrijk, de Carrousel en natuurlijk in het Sprookjesbos.

Filmpje bekijken? Ga dan naar: https://www.youtube.com/watch?v=0Si2zCxT2j4

Review Holle Bolle Gijs.

Wat vind jij van Holle Bolle Gijs? Laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie