Pretparken Gelderland

Wie van dieren houdt moet in de provincie Gelderland zijn dagjes uit plannen. Natuurlijk zijn er ook andere leuke pretparken die we bespreken, maar het is een echte beestenboel in Gelderland. In Arnhem ligt Burgers’ Zoo waar de dieren leven zoals in de natuur. Olifanten, giraffen, leeuwen, je vindt ze allemaal! ‘s Avonds is het dierenpark mooi verlicht. Als je de dieren zat bent, ga je zelf de aap uithangen in Burgers’ Kids Jungle. Helemaal overdekt, kun je lekker niet nat worden als het regent.

Pretparken in Gelderland.

Koningin Julianatoren in Apeldoorn.

Pretparken Gelderland

Bron: Julianatoren.nl

De Julianatoren in Apeldoorn is geen dierentuin, alhoewel… Er zijn dinosaurussen! En muizen! Jul de Muis vind je overal en in de Magic Music Mouse Show. Verder zijn er stoere snelle attracties en durf jij in de griezeltunnel? Of in Jul’s Simulator waar je een film ziet en je stoel meebeweegt met het vliegende tapijt?

Bekijk hier de Julianatoren >>

De Apenheul in Apeldoorn.

De Apenheul

Bron: Apenheul.nl

In Apeldoorn ligt de Apenheul, waar jij tussen de apen loopt. Ze gaan op je schouder zitten. Pas op dat ze je broodje niet pikken! Er zijn ook orang-oetans en gevaarlijke gorilla’s te bezichtigen in hun natuurlijke leefgebied. En weet jij wel hoeveel jij op een aap lijkt? Ontdek het in het Na-aaphuis!

Berg en dal heeft Amusementspark Tivoli (Achterstevoren is dat ‘I lov’ it’) voor kinderen onder de 12 jaar. Lekker gillen in stoere attracties zoals de achtbaan of zweven in de zweefmolen. Als het regent kun je ideaal binnen ravotten en er is het Griezelbos, durf jij het aan?

Dolfinarium in Gelderland.

En in Harderwijk is het wereldberoemde Dolfinarium waar zeedieren voor jou kunsten maken! Dolfijnen, zeehonden, walrussen, bruinvissen, allemaal zijn ze leuk en vergeet niet de roggen te aaien! Met je slaapzak kun je zelfs slapen bij de dolfijnen en mag je achter de schermen!

Bekijk hier de kaart met alle pretparken in Nederland.

Reactie achterlaten:

Pretparken Gelderland
4.7 met 21 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.

Adverteren

Wil je de mogelijkheden tot het adverteren te weten komen? Bijvoorbeeld het plaatsen van een link, een banner of misschien wel een algehele samenwerking. Stuur ons dan een e-mail naar partners@pretparkennederland.nl.

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.