Pretparken Gelderland

Pretparken Gelderland

Wie van dieren houdt moet in de provincie Gelderland zijn dagjes uit plannen. Natuurlijk zijn er ook andere leuke pretparken die we bespreken, maar het is een echte beestenboel in Gelderland. In Arnhem ligt Burgers’ Zoo waar de dieren leven zoals in de natuur. Olifanten, giraffen, leeuwen, je vindt ze allemaal! ‘s Avonds is het dierenpark mooi verlicht. Als je de dieren zat bent, ga je zelf de aap uithangen in Burgers’ Kids Jungle. Helemaal overdekt, kun je lekker niet nat worden als het regent.

Welke pretparken zijn er in Gelderland?

  • Koningin Julianatoren in Apeldoorn.
Pretparken Gelderland

Bron: Julianatoren.nl

De Julianatoren in Apeldoorn is geen dierentuin, alhoewel… Er zijn dinosaurussen! En muizen! Jul de Muis vind je overal en in de Magic Music Mouse Show. Verder zijn er stoere snelle attracties en durf jij in de griezeltunnel? Of in Jul’s Simulator waar je een film ziet en je stoel meebeweegt met het vliegende tapijt?

Bekijk hier de Julianatoren >>

  • De Apenheul in Apeldoorn.
De Apenheul

Bron: Apenheul.nl

In Apeldoorn ligt de Apenheul, waar jij tussen de apen loopt. Ze gaan op je schouder zitten. Pas op dat ze je broodje niet pikken! Er zijn ook orang-oetans en gevaarlijke gorilla’s te bezichtigen in hun natuurlijke leefgebied. En weet jij wel hoeveel jij op een aap lijkt? Ontdek het in het Na-aaphuis!

Berg en dal heeft Amusementspark Tivoli (Achterstevoren is dat ‘I lov’ it’) voor kinderen onder de 12 jaar. Lekker gillen in stoere attracties zoals de achtbaan of zweven in de zweefmolen. Als het regent kun je ideaal binnen ravotten en er is het Griezelbos, durf jij het aan?

  • Dolfinarium in Gelderland.

En in Harderwijk is het wereldberoemde Dolfinarium waar zeedieren voor jou kunsten maken! Dolfijnen, zeehonden, walrussen, bruinvissen, allemaal zijn ze leuk en vergeet niet de roggen te aaien! Met je slaapzak kun je zelfs slapen bij de dolfijnen en mag je achter de schermen!

Bekijk hier de kaart met alle pretparken in Nederland.

Reactie achterlaten, een vraag, opmerking of een review over ene bepaald pretpark in Gelderland? Laat dan hieronder een bericht achter.

Pretparken Gelderland
4.8 met 58 stemmen

5 Berichten

PretparkenNederland.nl

33 minuten ago

De Julianatoren is een erg leuk attractiepark om met kinderen naartoe te gaan. Het park is gevestigd aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn en goed bereikbaar, ook vanuit de snelweg (afslag Kootwijk). Er is echt van alles te beleven en een echte aanrader!

Moderator

33 minuten ago

Wat is jouw ervaring met het Dolfinarium?

Moderator

33 minuten ago

Julianatoren is een heel leuk uitje om met kids daar naartoe te gaan. Ben jij hier wel eens geweest? We zijn benieuwd naar je ervaring.

Moderator

33 minuten ago

Ben jij wel eens naar een pretpark geweest in Gelderland?

Moderator

33 minuten ago

Welke attractie vind jij echt te gek

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.