Pretparken Gelderland

Wie van dieren houdt moet in de provincie Gelderland zijn dagjes uit plannen. Natuurlijk zijn er ook andere leuke pretparken die we bespreken, maar het is een echte beestenboel in Gelderland. In Arnhem ligt Burgers’ Zoo waar de dieren leven zoals in de natuur. Olifanten, giraffen, leeuwen, je vindt ze allemaal! ‘s Avonds is het dierenpark mooi verlicht. Als je de dieren zat bent, ga je zelf de aap uithangen in Burgers’ Kids Jungle. Helemaal overdekt, kun je lekker niet nat worden als het regent. Bekijk hieronder de pretparken in Gelderland en leuke uitjes.

Welke pretparken zijn er in Gelderland?

  • Koningin Julianatoren in Apeldoorn.

De Julianatoren in Apeldoorn is geen dierentuin, alhoewel… Er zijn dinosaurussen! En muizen! Jul de Muis vind je overal en in de Magic Music Mouse Show. Verder zijn er stoere snelle attracties en durf jij in de griezeltunnel? Of in Jul’s Simulator waar je een film ziet en je stoel meebeweegt met het vliegende tapijt?

  • De Apenheul in Apeldoorn.

In Apeldoorn ligt de Apenheul, waar jij tussen de apen loopt. Ze gaan op je schouder zitten. Pas op dat ze je broodje niet pikken! Er zijn ook orang-oetans en gevaarlijke gorilla’s te bezichtigen in hun natuurlijke leefgebied. En weet jij wel hoeveel jij op een aap lijkt? Ontdek het in het Na-aaphuis!

Berg en dal heeft Amusementspark Tivoli (Achterstevoren is dat ‘I lov’ it’) voor kinderen onder de 12 jaar. Lekker gillen in stoere attracties zoals de achtbaan of zweven in de zweefmolen. Als het regent kun je ideaal binnen ravotten en er is het Griezelbos, durf jij het aan?

Dolfinarium

  • Dolfinarium in Gelderland.

En in Harderwijk is het wereldberoemde Dolfinarium waar zeedieren voor jou kunsten maken! Dolfijnen, zeehonden, walrussen, bruinvissen, allemaal zijn ze leuk en vergeet niet de roggen te aaien! Met je slaapzak kun je zelfs slapen bij de dolfijnen en mag je achter de schermen! Ben je zelf wel eens naar het Dolfinarium geweest? We zijn benieuwd naar je ervaring.

Reactie achterlaten, een vraag, opmerking of een review over ene bepaald pretpark in Gelderland? Laat dan hieronder een bericht achter.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *