Escher museum

Escher Museum

Informatie over het Escher Museum.
Het Escher Museum, beter bekend als ‘Escher in het Paleis’, is een bekend museum in Den Haag. Het museum is sinds 2002 gevestigd in het uit 1764 daterende Paleis aan de Lange Voorhout in die stad als deel van het Gemeentemuseum Den Haag. In het Paleis Lang Voorhout is sinds die tijd een permanente tentoonstelling ingericht over het fabuleuze werk van de van de Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher, ofwel: M.C. Escher. De (ogenschijnlijke) illusies en vormen van gezichtsbedrog die deze tekenaar met zijn prachtige afbeeldingen wist te creëren, preken nog steeds wereldwijd tot de verbeelding.

Bekijk hier meer informatie en de tickets >>

De topstukken van het Escher Museum

In totaal zijn er in ‘Escher in het Paleis’ zo’n 150 werken van de tekenaar Escher te zien. Bijna zijn gehele oeuvre is in het Paleis te bewonderen. Als je een bezoek brengt aan het Escher Museum in Den Haag, moet je in elk geval zeker de volgende prachtige kunststukken

Escher museum

Bron: https://www.escherinhetpaleis.nl/

en activiteiten meepakken:

  • Metamorfose III – De Metamorfose II geldt als hét grote topstuk van het Escher Museum.
  • Lith0 ‘Tekenen’ – een van de mooiste litho’s van Escher is de litho ‘Tekenen’, die hij in januari 1948 maakte. Hierbij zijn twee handen te zien, die uit het papier komen en elkaar tekenen.
  • Wisselende tentoonstelling – In het museum zijn ook regelmatig tentoonstellingen te zien van hedendaagse tekenaars en beeldend kunstenaars. Houdt de website van het Escher Museum in de gaten om te zien welke actuele exposities er te zien zijn.

Verbaas jezelf en anderen.
Verbaas jezelf en jouw kinderen of vrienden en ga een keer naar het Escher Museum in Den Haag. Vaak blijkt dat kinderen en volwassenen, nadat ze de prachtige tekeningen van Escher hebben gezien, zelf potlood, stift en pen oppakken om hun eigen creaties te maken. Het Escher Museum zorgt dan ook voor de geboorte van nieuwe hobby’s en frisse inspiratie

Escher museum
4.6 met 10 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.