Escher museum openingstijden

Escher Museum openingstijden

Ben jij iemand die zich kan blijven verwonderen over onmogelijke objecten, zoals de welbekende trap en driehoek van Penrose? Dan is een bezoek aan het Escher Museum echt iets voor jou. De Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher staat voornamelijk bekend om zijn werken waarin hij wiskundige principes als basis gebruikte. Oneindige constructies, optisch bedrog en isometrische illusies vormen de basis van zijn wereldwijd bekende kunststukken als ‘Klimmen en dalen’ en ‘Tekenen’. Naast de permanente tentoonstelling die te zien is in Museum Escher in Het Paleis worden er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Er worden eveneens audiotours en rondleidingen gegeven. In de Paleiswinkel kun je souvenirs met het werk van Escher kopen, zoals mokken, boekleggers en sculpturen. Hieronder kom je de openingstijden te weten van het Escher museum. Voor actuele tijden/dagen, ga naar de website van het museum.

Bekijk het hier >>

Openingstijden van Museum Escher in Het Paleis

De reguliere openingstijden van het Escher Museum anno 2018 zijn als volgt:

 • Escher museum openingstijden

  Bron: https://www.escherinhetpaleis.nl/bezoek/openingstijden/

  Maandag Gesloten

 • Dinsdag 11:00 – 17:00 uur
 • Woensdag 11:00 – 17:00 uur
 • Donderdag 11:00 – 17:00 uur
 • Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
 • Zaterdag 11:00 – 17:00 uur
 • Zondag 11:00 – 17:00 uur

Binnen een halfuur voor sluitingstijd is het niet langer mogelijk om toegang te krijgen tot het museum. De Paleiswinkel die in het museum gevestigd is, is eveneens van dinsdag tot en met zondag vanaf 11:00 uur geopend. Deze sluit om 16:50 uur. Het is mogelijk om alleen de winkel te bezoeken en niet het museum. Toegang tot de winkel is kosteloos, maar geef wel even bij de kassa aan dat je uitsluitend de Paleiswinkel wilt bezoeken. De opbrengsten van deze winkel zullen worden besteed aan de sector kunst en cultuur in Den Haag.

Afwijkende openingstijden op feestdagen

Op 24 december 2018 en op 25 december 2018 (eerste kerstdag) is het museum gesloten. Op tweede kerstdag, 26 december 2018, is het Escher Museum geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Op 31 december kun je het museum bezoeken van 11:00 tot 16:00 uur en op 1 januari 2019 is Museum Escher in Het Paleis de gehele dag gesloten.

Ga voor actuele tijden naar de website.

Escher museum openingstijden
4.6 met 16 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.