Efteling Sprookjesbos

Het Sprookjesbos is een van de oudste attracties van de Efteling en dateert uit 1952 en navolgende jaren. Eigenlijk is dit het werkelijke begin geweest van de Efteling zoals we die nu kennen. Geïnspireerd op de sprookjes van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen, zijn hier bijna 30 sprookjes en sprookjesfiguren uitgebeeld door animatronics en beelden. Onder andere Anton Pieck tekende honderden ontwerpen.

Het Sprookjesbos van de Efteling, klein stukje geschiedenis.

Ondanks dat het al 65 jaar oud is, blijft het actueel omdat immers de oeroude sprookjes altijd blijven bestaan. Nog bijna jaarlijks worden de sprookjes uitgebreid met bijvoorbeeld in 2016 Pinocchio. Vooral voor kinderen is het Sprookjesbos een uitstekend begin van een dagje Efteling. Je kunt naar binnen gluren door raampjes, soms kun je echt bij het sprookje op bezoek en je komt de sprookjes in de openlucht tegen, zelfs met echte dieren.

Van sprookjesachtige huizen tot aan Roodkapje.

In schattige uiteraard sprookjesachtige huisjes zijn tafereeltjes opgesteld waar in beeld en geluid je meegenomen wordt langs de bekendste sprookjes. Natuurlijk de beroemde Langnek, die lang hét beeldmerk van de Efteling is geweest. Bij Doornroosje wacht je tot de mooie prins haar wakker zal kussen, Assepoester vertelt haar eigen treurige verhaal en je maakt mee hoe het Meisje met de Zwavelstokjes voor altijd inslaapt.

De tijd staat even stil bij de sprookjes, als Roodkapje naar haar ‘oma’ gaat, Klein Duimpje zijn zevenmijlslaarzen steelt en de Wolf aanklopt bij de zeven geitjes. Vanzelfsprekend komen nog veel meer sprookjes aan bod, zoals Sneeuwwitje, Hans en Grietje, en Repelsteeltje.

Het sprookjesbos heeft dat heerlijk authentieke gevoel wat je bij een sprookje verwacht. Je kunt er op je eigen tempo van genieten en als je geluk hebt, kun je ook nog Pardoes de Tovernar zien rondwandelen, de grappige parkmascotte van de Efteling.

Meer informatie over het Sprookjesbos van de Efteling: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/sprookjesbos.

Wat is jouw ervaring met het Sprookjesbos?

Last updated: maandag 29 juni 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *