Efteling Python

De Python is misschien wel de meest bekendste attractie van de Efteling. Bij de opening in 1981 was het de grootste, snelste en langste stalen achtbaan op het Europese vasteland. De komst van de achtbaan betekende een stijging in het aantal bezoekers en een kentering in het aanbod van het populairste pretpark van Nederland. In dit artikel lees je meer over deze waanzinnige attractie. Wij wensen je ontzettend veel plezier met het ervaren van deze populaire attractie.

 

Testpanel:

De attractie Python van de Efteling.

De Python dankt haar naam aan de kronkelende vorm van de baan. In de beginjaren was deze achtbaan met twee loopings en een dubbele kurkentrekker dan ook zeer spectaculair. De Efteling wilde met de bouw van deze attractie een jonger publiek aanspreken. Door teruglopende bezoekersaantallen ontstond tevens het idee dat het park een wildere attractie nodig had om de concurrentie binnen Europa aan te gaan. Nadat de Python eenmaal geopend was bleek de keuze voor een stalen achtbaan al snel de juiste.

Eén van de populairste pretparken

Mede dankzij de Python is de Efteling tot op de dag van vandaag nog altijd een van de populairste pretparken van Europa met bezoekers van alle leeftijden. Voor 1981 stond de Efteling vooral bekend als sprookjespark. Naast het sprookjesbos waren er attracties als het spookslot, een stoomcarrousel en het kinderspoor (traptreintjes). De komst van de eerste achtbaan betekende dan ook een kentering in het aanbod. Zo vind je met name in het Ruigrijk inmiddels de meest uitdagende attracties.

In dit gedeelte van het park, waar de Python onderdeel van is, staan onder andere de houten achtbaan Joris en de Draak, duikachtbaan Baron 1898 en waterachtbaan De Vliegende Hollander. In 2017 is de Python opnieuw onderdeel van een primeur in de Efteling met de introductie van de ‘boarding pass’. Hiermee sta je bij deze attractie maximaal vijftien minuten in de rij binnen een van tevoren gekozen timeslot.

Meer informatie over de Python: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/python.

Wat is jouw mening over de Python? Laat dan hieronder een bericht achter.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie