Efteling Droomvlucht

Droomvlucht in de Efteling in Kaatsheuvel is een darkride. Dat is een rit door het donker waar taferelen, spannend of niet, zich afspelen. Er is gelukkig niet zoveel ‘dark’ aan deze romantische attractie, een echte must see! In 1993 opende deze miljoenenattractie en tot op heden krijgt hij van bezoekers de beste kritieken. Hij is zó populair dat er een musical op geïnspireerd is, ‘Droomvlucht de musical’ in 2011. Lees hieronder meer over de Droomvlucht van de Efteling.

De Droomvlucht in de Efteling.

Efteling Droomvlucht
Bron: Efteling.com

Hangend in een karretje zweef je langzaam langs, over en door vijf decors. De sprookjeswerelden hebben geen verhaal en ook niet echt een link met elkaar, behalve dat het voornamelijk leuke mythologische wezens lijken te zijn uit de Germaanse en Noorse sagen.

Je begint in Kastelenrijk waar kastelen zweven tegen een mooie avondlucht, lijken ze te ademen? Echte watervallen klateren in een meer dat in geheimzinnige nevelen is gehuld. Je zweeft naar Wonderwoud waar een naakt bosgeestje doucht onder een waterval, een faun zijn eenhoorn begeleidt en elfjes een beer vertroetelen.

Door naar de geurende bloemrijke Elfentuin met een grote waterval! Hier bewegen hertjes, vliegen er elfjes en toont een trotse pauw zijn verenpracht. Elfenkoning Oberon zwaait je vaarwel als je door zweeft naar de Hemelburchten waar glinsterende, van binnenuit verlichte luchtkastelen en dorpen op planeten, tussen sterren vliegen. Het laatste Zompenwoud is de grootste scène waar je driemaal omheen zweeft om o.a. jolige in de modder badderende trollen te kunnen zien.

De attractie Droomvlucht.

De Droomvlucht van de Efteling is een ware beleving voor bijna al je zintuigen. Je komt ogen te kort, je oren worden verwend met liefelijke muziek, je ruikt de zalige bloemengeuren en je voelt je zweven over de taferelen. Alleen je smaak wordt niet geprikkeld, alhoewel dat door de omliggende horeca kan worden goedgemaakt.

Filmpje van de Magische Klok

Meer informatie over de Droomvlucht is te vinden op de website van de Efteling: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/droomvlucht.

Wat is jouw ervaring met deze attractie? Laat hieronder een review achter.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *