Efteling Bobslee

Voor deze Bob hoef jij niet de BOB te zijn. Het gaat natuurlijk over de bobsleebaan in het pretpark de Efteling in Kaatsheuvel. Deze bobbaan ook wel bekend onder de naam Swiss Bob maar liefkozend onder fans vaker De Bob genoemd, is sinds 1985 een waanzinnige attractie van de Efteling.

Over meer dan een halve kilometer raas je met 60 kilometer per uur als een echte bobsleeër door bochten en kuilen. De scherpste helling is maar liefst 80°, goed voor de kriebels in je maag. Tot 2015 met de opening van de achtbaan ‘Baron 1898’ was dit zelfs de steilste achtbaan van de Efteling. De bobsleebaan is 22 meter hoog en je racet in iets meer dan twee minuten rond, wat lekker lang is voor een achtbaanrit, want meestal zijn ze korter. Lees hieronder meer over de Bobslee in de Efteling.

Bekijk hier de Bobbaan >>

Bobbaan Efteling.

Efteling Bobslee

Bron: Efteling.com

Je bobslee met 6 inzittenden gaat eerst met een tandradsysteem naar 22 meter hoog. Vanaf daar duik je enorm snel door de zwaartekracht naar beneden en volg je diverse bochten. De vaart die de kar heeft, wordt gebruikt om een volgende helling te nemen, maar ook om de snelheid eruit te halen want met meer snelheid zou de kar de baan uitvliegen. Er volgt nog zo’n helling en net als je maag echt tussen je oren zit is de kar weer terug in het startgebouw, wat geheel in de sfeer van de Alpen is gehouden inclusief de gemoedelijk Oostenrijkse après-skimuziek.

Deze thrillride heeft veel belangstelling en zelfs op rustige Efteling-dagen staat er altijd wel een lange wachtrij ondanks dat de attractie bijna 900 personen per uur kan laten genieten van de bobslee-spanning. Vanuit veiligheidsoverwegingen na een ongeluk dat in 2017 is gebeurd, is De Bob helaas niet langer open op regenachtige dagen.

Reactie plaatsen:

Efteling Bobslee
4.6 met 49 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *