Eddie de Clown

Eddie de Clown

Weer hoofdrol voor Eddie de Clown

Eddie de Clown en Walibi Holland in Biddinghuizen (gemeente Dronten) zijn sinds 2007 onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Met name in de periode rond Halloween (6-28 oktober) steelt de mascotte telkens weer de show en beschikt hij dit jaar voor het eerst over een eigen attractie in de vorm van Eddie’s Chains of Death, de moderne variant van een zweefmolen. In Biddinghuizen is vanaf 2000 tijd en plaats ingeruimd voor Halloween Fright Nights, een telkens weer drukbezocht evenement.

Eddie’s Area en de scare-zone

Eddie de Clown

Bron: https://www.walibi.nl/nl

Uiteraard krijgt de attractie van Eddie de Clown een meer dan prominente plek in de huiveringwekkende en ondertussen beroemde Eddie’s Area, het welbekende werkgebied van de zeer populaire clown in de eveneens meer dan beroemde scare zone. Rond en tijdens Halloween is Eddie de Clown een ware horrorclown die werkelijk iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Of nóg erger. Het toevluchtsoord van Eddie de Clown is gesitueerd aan de rand van het park, op het donkere, enge evenemententerrein. Behalve de fratsen van Eddie kan het hooggeëerde publiek genieten van foodtrucks en zal ook aan drinken geen gebrek zijn. Walibi Holland laat ondertussen weten dat heel de scare zone er weer totaal anders uit gaat zien als dat vorig jaar het geval was. Dat belooft dus wat. Over wat al die wijzigingen dan precies zijn daarover hult iedereen zich vooralsnog in stilzwijgen.

Halloween Fright Nights

Vanaf 2007 is Eddie de Clown het boegbeeld van de Halloween Fright Nights die in Biddinghuizen gehouden worden. Hij zal ook dit jaar weer twaalf dagen in de periode tussen 6 en 28 oktober de show stelen in zijn eigen Eddie’s Roast Show. Het Halloween evenement trok vorig jaar ontzettend veel mensen naar de polder en behalve genieten van Eddie’s super spannende show bestaat de kans hem in levende lijve te ontmoeten net als andere scare-actors. Daarnaast is het genieten geblazen van onder meer sculpturen, vuureffecten en vuurkorven.

Gloednieuwe hybride achtbaan

Behalve het prachtige evenement rondom Halloween is het uiteraard altijd goed toeven in Walibi Holland in Biddinghuizen. Het park had de afgelopen decennia verschillende namen – waaronder de Flevohof en Sixx Flags- en staat met name bekend om de uitdagende en snelle achtbanen. Over achtbanen gesproken, aan het einde van het lopende seizoen zal de bekende achtbaan Robin Hood het laatste ritje maken. In 2019 zal er een gloednieuwe hybride-achtbaan staan. Misschien dat Eddie het eerste ritje in deze nieuwe blikvanger wel gaat maken.

Lees hier alles over Fright Night in Walibi.

Eddie de Clown
4.8 met 20 stemmen

Moderator

Alles over de leukste pretparken, attracties en nog veel meer.

Leave Comment

Tips

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.

Kortingscode pretpark gevonden?

Heb je een kortingscode of bon gevonden om met korting tickets te bestellen voor een pretpark en/of hotel? Stuur dit dan naar tips@pretparkennederland.nl. Onze lezers zullen je dankbaar zijn!